19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

'Çakıcı'yı yurtdışına MİT mi kaçırdı?'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Başbakanlık ve bağlı kuruluşların bütçeleri üzerindeki görüşmelerde "azınlık", "Yargıtay-MİT-Çakıcı" ilişkisi ile spordaki şike iddiaları tartışıldı.

CHP Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek, MİT için bütçede 297.2 trilyon lira ödenek ayrıldığını belirterek, teşkilatın bazı kişilerle ilişkisi hakkında basında çıkan haberler ve yazılan kitaplara işaret etti.

MİT Dış Operasyonlar Daire Başkan Yardımcısı Kaşif Kozinoğlu’nun Alaattin Çakıcı ile ilgili ifadelerine dikkati çeken Özyürek, "Öyle anlaşılıyor ki Çakıcı, MİT’in himayesi altında bulunmuştur. Çakıcı ile MİT’in ilişkisinin sürdüğü görülüyor" dedi.

MİT’in gizlilik içinde çalışan bir kurum olmasına rağmen bazı kişilerle ilişkisi konusunda kitaplar bile yazıldığını anlatan Özyürek, "Çakıcı, MİT tarafından mı yurt dışına kaçırıldı. Çakıcı ile birlikte Abdullah Çatlı, Haluk Kırcı ve Oral Çelik de MİT tarafından operasyonlarda kullanılmış mıdır? Kullanıldıysa hangi operasyonlarda kullanıldı. MİT, bu konuda açıklama yapmalı" diye konuştu
ANKARA - AA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2004 Çarşamba 15:54:52
Güncelleme :4 Kasım 2004 Perşembe 13:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?