25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Camide ilginç çorap uygulaması

YALOVALI İMAMDAN İLGİNÇ UYGULAMA

Yalova'da Çınarlı Abdülkadir Camii'nde başlatılan "Askıda Çorap" uygulaması Türkiye'de birçok camiye örnek teşkil edecek cinsten.

Yalova'da bulunan Çınarlı Abdülkadir Camii imamı Ali Ergan yaz aylarının gelmesi ile birlikte çoğunluğu esnaf olan cemaatin bütün gün çalıştıkları için çoraplarının koktuğunu ve bunun da tüm cemaati rahatsız ettiğini fark etti. Bunun üzerine cami girişine 2 askı yerleştiren cami imamı Ali Ergan sponsorlar vasıtası ile gelen çorapları ise bu askılara astı. Cami girişine de bir yazı yerleştiren imam çorapların hediye olduğunu, çorabı kokan vatandaşların bu yeni çorapları giyerek namaz kılmalarını istedi.

Uygulama kısa sürede tuttu. Çorabının bir şekilde koktuğunu fark eden vatandaşlar askıda duran temiz çoraplardan birini giyerek cemaate öyle katılmaya başladı.

Bu uygulama sayesinde cemaatin daha hijyenik şartlarda ibadet etmesinin sağlandığını dile getiren Ergan, "Bu projemizi İl Müftülüğü ile de görüştük. Bizi desteklediler. Cami duvarına bir askı monte ederek buraya çorapları asıyoruz. Vatandaşımız da camiye girerken buradan çorap alıp giyiyor. Çıplak ayakla camiye girmek çeşitli deri hastalıklarına neden oluyor. Biz bunu önlemek ve hijyenin önemine dikkat çekmek istediğimiz için bu projemizi uygulamaya koyduk. Bu uygulama ile örnek olmak istiyoruz.

Sponsorlarımız var. Cami cemaatimiz de bu uygulamadan çok memnun kaldı. Diğer camilerimize de bu uygulamanın yaygınlaştırılmasını istiyoruz" dedi.

Uygulamayı çok yerinde bulduklarını dile getiren vatandaşlar ise başta Çınarlı Abdülkadir Camii imamı Ali Ergan olmak üzere çorapları veren sponsorlara da teşekkür ettiler.

YALOVALI İMAMDAN İLGİNÇ UYGULAMA
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2010 Pazar 11:30:37
Güncelleme :4 Temmuz 2010 Pazar 11:36:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?