30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Can pahasına yolculuk

Bingöl'ün Genç ilçesinde tatilini geçirmek üzere köylerine gitmek isteyen öğrenciler, paraları olmadığı için kamyonet kasası veya minibüslerin üst bagajlarında yolculuk ediyorlar.

Hafta sonları tatillerini aileleri ile birlikte köylerinde isteyen Genç Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencileri adeta ölümüne yolculuk ediyorlar.

Paraları olmadığı için kamyonet kasası ve minibüslerin üst bagajlarında yolculuk ettiklerini söyleyen öğrenciler, soğuk hava ve muhtemel trafik kazalarına aldırış etmiyorlar.

Bu hafta sonunun 19 Mayıs tatili ile birliştiğini, bunun için birkaç günlerini aileleri ile birlikte geçirmek istediklerini anlatan çocuklar, bu yolculuğu hiç de tehlikeli görmediklerini anlattılar.

Duruma tepki gösteren bazı vatandaşlar ise velilerin hafta sonları öğrencileri almaları gerektiğini söylediler.

Vatandaşlar "Veliler bu konuda çok duyarsız davranıyorlar. Çocuklarının okul kayıt işlemini gerçekleştirdikten sonra hiç bir şeyleriyle ilgilenmiyorlar. Bu çocuklara bir şey olursa bunun hesabını kim verecek. Bu çocukların hayatları bu kadar ucuz olmamalı. Bunlar bizim geleceklerimiz. Veliler bu duruma pek aldırış etmeseler bile yetkililerin kayıtsız kalması gerekir. Yetkililerin bu konuya el atmasını bekliyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2008 Pazar 13:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?