18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Canlı bomba '8 numara' çıktı

İSTANBUL Sultangazi'de bir polisin şehit olduğu canlı bomba saldırısını gerçekleştiren İbrahim Çuhadar polisin "çok yüksek öncelikli" aradığı 9 kişiden biriydi. Çuhadar listede 8 numarayla gösterilmişti.

İstanbul polisi onun peşindeydi. Dünkü saldırının benzerini gerçekleştirme hedefinde oldukları saptanan şüphelilerin yer aldı listede şimdi 8 kişinin ismi var ve her yerde aranıyor.

İstihbarat birimlerinin dünkü canlı bomba saldırısını gerçekleştiren yasadışı terör örgütü üyesinin ismini çok önceden belirlediği, onun da yer aldığı ve 1 den 9'a kadar numaralandırılan bu isimlerin çok öncelikli arandığı ortaya çıktı.

Canlı bomba saldırısı dahil kanlı saldırıların parçası olmalarından şüphelenilen isimlerin 9 a kadar numaralandırıldığı listedeki 8 numaralı isim; İbrahim Çuhadar yakalanmadan 1 polisin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştirdi. Her şüphelinin fotoğraflarının ve kimlik bilgilerinin yer aldığı listedeki isimler yine aynı derecede önemle aranıyor. Bir gün önceye göre tek fark, polis artık geriye kalan 8 kişinin peşinde.

Listede 6 kadın 3 de erkek ve onlarla ilgili kimlik bilgileri yer alıyor. İstanbul'daki her emniyet biriminin elinden düşürmediği listenin 1 numaralı ismi de bir kadın. 1 numaralı E.K'yı 2 numarada yine bir kadın S.A takip ediyor.

Liste şöyle devam ediyor: 3 numara: B.Y, 4 numara: H.K, 5 numara: E.S.K, 6 numara: H.A, 7 numara: B.S. Listenin 8 numarası ise emniyetin istihbaratının doğruluğunu ortaya çıkaran isim. Dün vücuduna bağladığı bombalarla polis merkezine dalıp 1 polisin şehit olduğu 7 kişinin de yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren İbrahim Çuhadar...

Listenin son numarası 9, bu rakamın karşısında benzer bir saldırı gerçekleştireceğinden şüphelenilen terör örgütünün erkek bir üyesi var

Star
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2012 Çarşamba 17:15:27
Güncelleme :12 Eylül 2012 Çarşamba 17:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 94.135.148.xxx Tarih : 12.09.2012 18:50:33

polis her yerde onu ariyordu bu arama sisteminde benim acizane fikrim ilk yapilacak ikametgah sistemindeki degisikliktir bu sistem genelde polisin elinde sivil bir sistemle calismalidir her ikametgah tam tamina islemelidir  bir kontrolde bir süphede vs.de o andaki görevdeki polis aninda o ismi santrale soracak santralde emin bilgiyi alacak ona göre islem yapacak Yabanci uyruklular pasaportsuz gezemiyecek vatandaslarda ya ikametgah belgesi ya nüfüs kagitsiz gezemiyecektir gezen ya kuskuludur ya unutmustur olacak aninda merkeze sorulacak bu böyle aramalarda basari olur "her yerde aramak cümlesi bu sistemde hic bir yerde arayamamaktir  örnek görün halimizi islerimizi  (bizim sistemde hangi polis hangi aranan ismi aklinda tutacak  herhalde polisimiz bilgisayarda degil yaniii)bu sistemle daga cok arariz bazende aradigimiz kisiye de sorariz oda teee beyavvv öte tarafa gitti der iyi aramalar baska ne diyeyim