18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'Canlı bomba değiliz'

Polisin saldırı gerçekleştirebileceklerinden şüphelendiği ve aralarında Sultangazi’deki polis merkezine yönelik canlı bomba eylemeni gerçekleştiren kişi dahil 9 ismin listede bulunduklarını söyleyen Elif Sultan Kalsın (25) ve Harran Aydın (21), İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu

Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. sınıf öğrencisi Elif Sultan Kalsın ve Elazığ Fırat Üniversitesi Metalurji Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Harran Aydın, avukatlarıyla beraber Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Adliye önünde basın açıklaması yapan ikili, ardından can güvenliklerinin tehlikede olduğu iddiasıyla İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Emniye Müdür yardımcısı Sedat Selim Ay, İstanbul Emniyet Müdür Terörle Mücadele Şube Müdür vekili Serdar Bayraktutan, ile diğer görevli amir ve memurlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Arandığını dün öğrendiğini belirten Harran Aydın, “Basında haber çıkmadan bir gün önce 11 Eylül’de bu adliyedeydim. Madem canlı bombayım neden rahatça girebildim. Olayın komplo olduğu açık” ifadelerini kullandı. Polisin terör estirdiğini ileri süren Elif Sultan Kalsen de, “Canlı bomba ilan ettiler, can güvenliğimiz yok” dedi. Kasen ve Aydın suç duyurusu dilekçelerini savcılığa sunduktan sonra avukatlarıyla birlikte adliyeden ayrıldı.

‘Yakalama kararı yok’

Bir emniyet yetkilisi, basında “canlı bomba” oldukları ve güvenlik güçlerince arandıkları iddiasıyla fotoğrafları yayımlanan kişiler hakkında arama ve yakalama kararı bulunmadığını belirtti.

 Yetkili, şunları söyledi: “Bize gelen istihbarat bilgilerini değerlendirerek kişiler hakkında ilgili kurumları bilgilendiririz, bu kişilerin suçlu olduğu ya da yakalanmaları gerekmez. Bilakis haklarında bir bilgi elde edilirse araştırılmak üzere inceleme yapılır.”

DHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2012 Cuma 09:54:45
Güncelleme :14 Eylül 2012 Cuma 09:59:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?