18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'Canlı bomba' DHKP-C'li çıktı

Adalet Bakanlığı önünde canlı bomba olduğu iddia edilen şahsın polis tarafından vurularak etkisiz hale getirilmesinin ardından, Cumhuriyet Savcısı incelemelerini tamamladı. Terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu bildirilen ve gerçek kimliği 'Eyüp Beyaz' olarak tespit edilen canlı bombanın cesedi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Adalet Bakanlığı girişinde yaşanan canlı bomba olayının ardından, Cumhuriyet Savcısı Hamza Keleş inceleme başlattı. Savcı Keleş'in yaptığı incelemenin ardından gerçek kimliğinin 'Eyüp Beyaz' olduğu tespit edilen ve terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu belirtilen canlı bombanın cesedi, Keçiören Adli Tıp Kurumu'na ait bir araçla olay yerinden kaldırıldı. Bakanlık önünde Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan, canlı bomba olduğu sanılan kişinin X-Ray cihazından geçişi sırasında şüpheli bulunarak polis ekipleri tarafından kelepçelendiği, şüphelinin üzerinde canlı bomba düzeneği olduğunun fark edilmesi üzerine fünyeyi patlattığı, ardından da güvenlik güçlerinin şahsı bıraktığı bildirildi. Bu sırada canlı bombanın yaralı olarak kaçmaya çalıştığı ve vurularak etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 12:12:02
Güncelleme :1 Temmuz 2005 Cuma 15:55:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?