17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Canlı bomba yaşı 13

Doğduğu andan itibaren ölümle burun buruna yaşayan, çatışmaların ortasında büyüyen Filistinli çocuklar 13 yaşında canlı bomba olacak hale geldi. İsrail intihar saldırısına hazırlanan 3 Filistinli çocuğu tutukladı


DOĞDUKLARI anda kendilerini çatışmanın içinde bulan Filistinli çocukların dramı her geçen gün büyüyor. Her an ölümle burun buruna büyüyen, 5- 6 yaşlarında İsrail tanklarına karşı taşlarla direnişe geçen çocuklar, artık 13 yaşında canlı bomba olacak hale geldi. İsrail askerleri, İsrail’in Batı Şeria’da ‘güvenlik duvarı’ inşa etmesine öfkelenerek intihar saldırısı planlayan 3 Filistinli çocuğu tutukladı.

  • 3 ÇOCUK TUTUKLANDI

    TUTUKLANANLARDAN birinin babası olan Ebu Mahsen, 13 yaşındaki oğlu Tarık’ın bir mektup bıraktığını, mektupta 13 ve 14 yaşlarındaki arkadaşları Cafer Hüseyin ve İbrahim Süefta ile bir İsrail kontrol noktasına saldırı düzenlemeyi planladıklarını anlattığını söyledi. Tarık’ın, mektubunda, ‘Şaron’un (İsrail Başbakanı) duvarına karşı saldırı düzenlemek istiyorum. Hayatımızı parçalayan duvarı havaya uçuracağız’ dediği belirtildi. Filistinli intihar eylemcileri genellikle 20’li yaşlarında oluyor. Bugüne kadarki en genç bombacı 16 yaşındaydı.

  • STAR GAZETESİ
    Yayın Tarihi : 1 Mart 2004 Pazartesi 04:25:00


    Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?