23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Çapan'dan Deniz Baykal'a çağrı

Esenyurt Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, geçtiğimiz gün Cem Radyo’da Celal Toprak’ın hazırlayıp sunduğu Kent ve Yaşam isimli programa konuk oldu.
     
     CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın akort etme görevi üstlenmesi gerektiğini belirten Başkan Çapan, “Deniz Baykal’ın bütün problemi, sorunu benimle. Bütün taleplerimi donduruyorum, sıkıntılarımı kaldırıyorum. Aday olmuyorum. Yeter ki yapsınlar. Ben ülkemi kendimden çok seviyorum” şeklinde konuştu.
     
     Oluşturulmasını beklediği Yerel Güç Birliğinde kendisinin sorun olmayacağını belirten Dr. Çapan sözlerine şöyle son verdi:
     
     “Ben sorun değilim. Hiçbir noktada sorun çıkarmam, yeter ki birlikte davranmayı öğrenebilsinler. Bu gün İstanbul’un ciddi problemleri var. Ankara’nın geni değişiyor. Ankara Mustafa Kemal’in Ankara’sı değil artık. Kılık kıyafet değişti. Yoksulluk artık insanları örtünmeye zorluyor. 12 Eylül siyasi partilerimizi yıktı, yaktı. Cumhuriyet mayası tutanlar memleket dernekleri kurdular. Cumhuriyet mayası tutmayanlar ise tarikatlara sığındılar. Yeniden siyasallaşmak gerekiyor. Yol haritası yapmak gerek. Sol yüzünü emeğe, emek cephesine dönmelidir.
     
     Deniz Baykal; SHP’yi, DSP’yi, YTP’yi, dışarıdaki diğer sol partileri almalı ve kurucu meclis gibi herkesi akort etmelidir. Kim güçlü ise onu aday göstermeli ve seçimi almalı. Genlerimiz bozuluyor bizim. Baykal’ın benimle
     problemi, sorunu var. Bütün taleplerimi donduruyorum, sıkıntılarımı kaldırıyorum. Aday olmuyorum. Yeter ki yapsınlar. Ben ülkemi kendimden çok seviyorum. Bunu defalarca yaptım, göstermeye çalıştım. Verilen oyların
     sorumluluğunu taşıdım. Ben bu ülkenin sahibiyim. Çocuklarımızın parçalanmasını, yok olmasını istemiyorum. Oy vermeye hazırım”

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2003 Pazartesi 13:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?