19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Çapkın eşlere 3G şoku!

Kıskanç eşlere 3G'nin sunduğu casusluk imkanları korkutuyor. Bakın 3G neleri ortaya çıkarabiliyor.

3G hayatımızı değiştirecek. Bebek odasını izlemek kadar masum amaçlarla da 3G'den yararlanmak mümkün, eşlerin birbirini aldatıp aldatmadığını kontrol etmek için kullanılması da mümkün.

Flexispy isimli bir yazılım şüpheci eşlere casusluk yapma imkanı veriyor. Cep telefonuna kurulan bu yazılım tamamen gizli ve sadece yazılımı satın alan kişi yazılımı gösterecek anahtarı biliyor. Casusluk yapan kullanıcı internete yüklenen verileri herhangi bir yerden takip edebiliyor.

Flexispy canlı konuşmaları dinleyebilme, SMS'leri okuma, kayıtları görme ve e-postaları okuma imkanı veriyor. Telefonun çevresinde olup bitenler bile dinlenebiliyor.

Flexispy Lite, Flexispy Pro, Plexispy ProX gibi paketler halinde satılan ürünün fiyatı 145 dolar ila 360 dolar arasında değişiyor.

Desteklenen telefonlar ise iPhone 2G, 3G, 3GS, Windows Mobile, Symbian 8/9, Blackberry.

Etik olup olmadığı çok tartışılacak casusluk olayları yaşanacak gibi görünüyor. Aldatmaya alışmış eşlerin kabusu olacak, masumlara bile yanlış anlaşılma korkusuyla oldukça ter döktürecek gibi görünüyor.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 14:16:45
Güncelleme :3 Ağustos 2009 Pazartesi 14:20:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bahri IP: 57.66.69.xxx Tarih : 3.08.2009 17:05:17

Teknolojinin nimetlerinden faydalanmak gerçekten çok iyi ama söz konusu bu teknolojiler kullanılır iken yapılan hataların cezalandırılmasına gelince burda ayrımcılık ortaya çıkmakta. Bu gün haberlerde okudum da vatandaşın bir tanesi bayanların etek altlarını cep telefon kamerası ile çekerken yakalanıyor, önce bayan tarafından sonrada halk tarafından tartaklanarak polise teslim edilip, sonrasında da adliyeye sevk ediliyor ve bu vatandaş özel hayata mudahaleden en az 6 ay ile 1yıl arasında hapis cezası alır. Diğer taraftan yere göğe sığdıramadığımız 3G teknolojisi bize neler sunuyor az önce okuduk ve casusluğun, özel hayata mudahalenin ağababasını sunduğunu okuduk. Peki bunlar cezalandırılacak mı? Yada bu imkanları veren para kazanmak için anasını bile satabilecek mantığa sahip olan şirketler ne olacak. Onların bu sınır tanımaz mantığa ve akla ters olan işleri halkın vicdanlarına bırakmaları yanlarına kar mı kalacak. Bu teknoloji ile birlikte halkın işlediği şuçlarda, halk cezalandırılırken bunlar bir sonraki çıkaracakları hançerlerin şekilleri üzerindemi çalışacaklar yoksa bu tür cezalardan onlarda nasiplerini alacaklar mı?