19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Çaycıydı, Başkan oldu

Burdur’un Karamalı İlçesi Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Özger, iş hayatına çaycılıkla başladığı Karamanlı’da belediye başkanı oldu.

Karamanlı Belediye Başkanı Mehmet Özger’in hayatı Türk filmi gibi. İş hayatına 1989 yılında çaycılıkla başladığı Karamanlı İlçesinde 20 yıl sonra belediye başkanı seçilen Özger, ilçesinin gelişmesi ve dünyaya tanıtılması için çalışıyor.

İlk iş hayatına babasının zoruyla başladığını belirten 45 yaşındaki Başkan Özger, Lise 1’de sınıfta kalması üzerine Isparta’nın Yalvaç İlçesinde PTT Müdürlüğünde işçi olarak çalışmaya başladığını anlattı. Hayatın zorluğunu gördükten sonra okumaya karar verdiğini ve derslere sarıldığını ifade eden Özger, liseyi edebiyat bölümünden mezun olmasına rağmen Konya Selçuk Üniversitesi Biyoloji Bölümünü kazanarak büyük bir başarı sergilediğini belirtti. Üniversitede hocasıyla tartışması nedeni ile 1986 yılında tek dersten dolayı okuldan atıldığını söyleyen Özger, “1988 yılında tekrar üniversite sınavına girerek Elazığ Kardiyoloji bölümünü kazandım. Yine aynı yıl içinde af çıkması üzerine Konya Selçuk Üniversitesine geri döndüm. Okula geri döndüğümde hocalarla konuştum. Benim tek isteğim hakkımı verin, ne fazlasını istiyorum ne de haksızlık istiyorum diye kendilerine söyledim. O yıl iyi ders çalışarak okulu bitirdim” diye konuştu.

-DİPLOMALI ÇAYCI-

Konya Selçuk Üniversitesini bitirdikten sonra babasının maddi sıkıntıları nedeni ile çaycılık yapmaya karar veren Özger, bilardo merakı nedeni ile bilardosu olan bir kahvehaneyi satın almış. Üniversite diplomasını kahvehaneye asan Başkan Özer, 2 ay boyunca çay satarak para kazandı. Kazandığı paralarla 1990 yılında ilçede bulunan başka bir kahvehane satın alan Özger, 1993 yılında PTT Müdürlüğü daha önce PTT’de çalışmış işçiler için memurluk sınavı açması üzerine sınava girdi. Özger, sınavı ikincilikle kazanmasının ardından ilk olarak Antalya’nın Alanya ilçesinde memur olarak göreve başladı. Söz konusu dönemde Alanya’nın, şimdiki gibi gelişmiş bir yer olmadığını ifade eden Özger, “14 ay çalıştıktan sonra Alanya’dan kaçtım. 1997 yılında PTT merkez müdürlüğü sınavına girdim ve Denizli Beyağaç ilçesinde PTT Müdürü olarak göreve başladım. Daha sonra Karamanlı PTT Müdürü olarak atandım” dedi.

-KARAMANLI’DA 32 YIL SONRA CHP’Lİ BAŞKAN

CHP’nin Karamanlı’da en son 1977 yılında seçimi kazandığını kaydeden Özger, en son 32 yıl önce CHP’nin Karamanlı’da seçimi kazanmış olmasına rağmen büyük bir risk alarak 1 Aralık 2008 tarihinde Karamanlı Belediye Başkanı olmak için PTT’deki görevinden istifa ettiğini belirtti.

Özger, “Seçimler için iyi hazırlandık. 2009 seçimlerinde 32 yıl aradan sonra CHP’yi tekrar Karamanlı’da birinci parti yaptık. Bin 59 oy CHP, 890 oy MHP ve 808 oy da DSP aldı” diye konuştu.

 

anka
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 13:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?