1
Haziran
2024
Cumartesi
ANASAYFA

CeBIT Bilişim Eurasia başladı

İlki 1992 yılında Bilişim Fuarı adıyla yapılan ve 2000 yılından beri bir CeBIT etkinliği olarak kapılarını bilişim dünyasının profesyonelleri ile teknoloji dünyasının meraklılarına açan CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl 7-12 Ekim tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Avrasya bölgesinin en büyük Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri fuarı CeBIT Eurasia 2008, bu yıl Türk Telekom sponsorluğunda bilişim dünyasının hizmet üreticileri ve bu hizmetleri talep eden firmalar ile tüketici elektroniğindeki son yenilikleri takip etmek isteyen meraklıları aynı çatı altında topluyor.

Toplam 60,000 m2 kapalı alanda gerçekleştirilecek fuar, 7-12 Ekim tarihlerinde 11.00 ve 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Ev Elektroniği, Dijital Yaşam, İş Dünyası ve Telekomünikasyon olmak üzere 4 ana başlık altında gerçekleştirilecek fuarda ayrıca ana başlıklar altında gerçekleştirilecek tematik bölümler de bulunuyor.


EV ELEKTRONİĞİ


Bu yıl CeBIT Bilişim Eurasia’da ilk defa açılan ev elektroniği salonu, tüplü televizyonlardan plasma/LCD ekranlara, mini ses sistemlerinden ev tiyatro sistemlerine bir çok ev elektroniği ürününün sergilenmesini hedefliyor.
Ziyaretçileri ses ve görüntü sistemlerindeki en son yeniliklerle tanıştırmayı hedefleyen salonda HD Dünyası, Ev Sinema Sistemleri, Dijital Ekran, Akıllı Ev Sistemleri ve Ev Otomasyonu konuları ele alınacak

DİJİTAL YAŞAM

Hem profesyonel hem de gündelik yaşama etki eden teknolojilerin görücüye çıkacağı Dijital Yaşam salonunda hem kurumsal kimlik sahibi ziyaretçilere hem de bireysel fuar gezginlerine yönelik ürünler sergilenecek. Yeni dijital içerik ve hizmetlerin tanıtılacağı bölüm tüketici pazarındaki etkinliğini arttırmak isteyen şirketleri ağırlıyor.
Dijital yaşam salonunda Navigasyon, Dijital Görüntüleme, Dijital Eğlence, Donanım ve Çevrebirimleri, Mobil İletişim ve Tüketici Elektroniği konuları ele alınacak.

İŞ DÜNYASI


Yazılım ve Hizmetler, Yenilikçilik (İnovasyon), Mobil İş Çözümleri, Bankacılık ve Finans gibi konuların ele alınacağı İş Dünyası salonu, fuarın profesyonellerini bir araya getirmeyi amaçlıyor.
Farklı sektörlere yönelik kurumsal çözümlerin tanıtılacağı İş Dünyası salonlarında ticari yazılımlardan telekom altyapısı ve Ar-Ge teknolojilerine kadar birçok konu ele alınacak.
İş Dünyası salonunda yer alan tematik bölümler şu şekilde:
* KO-Bİ-lişim@CeBIT bilişim
* İnovasyon (Yenilikçilik)
* YASAD Yazılım
* Kamu Sektörü
* eSağlık/Tele Sağlık
* TeknoKent@CeBIT Bilişim

İş Dünyası salonunda kurulacak forum alanları ise şu şekilde:
* Ko-Bİ-lişim@CeBITbilişim
* CRM -Müşteri İlişkileri Yönetimi
* ERP - Kurumsal Kaynak Planlama
* Lojistik
* Telekom
* Navigasyon
* Bilişim Güvenliği
* İnovasyon (Yenilikçilik)
* YASAD Yazılım
* eSağlık/ Tele Sağlık
* Kamu Sektörü

TELEKOMÜNİKASYON
Telekomünikasyonda gerçekleşen serbestleştirme operasyonlarının ardından hareketlenen pazarda ortaya çıkan avantajların yer alacağı salo, kurumsal iletişim süreçlerine yönelik en yeni çözümlerle birlikte bireysel çözümlerin de izleneceği bir bölüm olacak.
Telekom sektöründeki en son gelişmeler ve mobil iletişimdeki yeni trendlerin takip edilebileceği bölümde IP(İnternet Protokolü) üzerinden sesli iletişim (VoIP) ve IP uygulamaları, ISDN/DSL cihazları, Kablolu Altyapı ve Hizmetleri konuları ele alınacak. Düzenlenecek konferans ve etkinliklerde de telekom sektörüne değinilecek

NTVMSNBC
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 12:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?