18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Çeçenistan'da ölen militan, Kırıkkale Vali Yardımcısı'nın ismini kullanmış

Rus askerleriyle çarpışırken ölen Türklerden birinin üzerinden Natık Vahit Abbasoğlu, diğerinden ise Ziya Peçe adına kimlik çıktığı öğrenildi. Bunun üzerine olayı derinleştiren polis, Abbasoğlu'nun bir zamanlar Yalova'da vali yardımcılığı yaptığı, 3.5 senedir de Kırıkkale'de vali yardımcısı olarak görev yaptığı ve halen bu görevini sürdürdüğü ortaya çıktı. Ölen şahsın sahte kimlik taşıdığı sanılıyor.
Bu arada, Ziya Peçe'nin kimlik bilgilerini de araştıran polis, Yalova'da bu soyadını taşıyan bir aileye ulaştı. Peçe ailesi, kendilerinin bu isimde bir yakınları olmadığını söyledi. Aile fertleri, "Bu sadece bir soyadı benzerliği. Bizim ailemizde Ziya Peçe adında bir kimse yok. Yalnız Gölcük tarafında oturduğunu bildiğimiz Ziya Peçe adında bir şahıs vardı. Bu da 15 sene önce vefat etti. Kimlikler sahte olabilir" dediler.
Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Çokgüler, Çeçenistan'a savaşmak için gidenlerin çoğunluğunun Sakarya, Gölcük ve Yalova'da ikamet eden gençlerden oluştuğunu bildirdi. Çeçenistan'da halen 14 Türk vatandaşı olduğunu belirten Çokgüler, "Sakarya, Yalova ve Gölcük'ten Çeçenistan'a gidenlerin çok olması, bu bölge halkının Çeçen kökenli olmasından kaynaklanıyor. Çeçen kökenli vatandaşlarımız yardım etmek için buradan Çeçenistan'a gidiyor. Emniyete müracaat edip pasaport alan insanlar hangi ülkeye gideceklerini beyan etmezler. İnsanların seyahat hürriyeti olduğu için pasaport almalarını engelleyemeyiz" dedi.
İHA muhabirinin telefonla görüştüğü Natık Vahit Abbasoğlu ise "Adımın çıkması beni bir hayli üzdü.1995-2000 seneleri arasında Yalova'da vali yardımcılığı görevinden bulundum. 2000 yılından bu yana da Kırıkkale'de vali yardımcılığı yapıyorum. Önümüzdeki aylarda emekli olup Yalova'ya yerleşeceğim. Şimdiye kadar hiç kimliğim kaybolmadı. Burada ya sahte kimlik kullanıldı, yahut isim benzerliği var. Benim nüfus kaydım Trabzon'dur. Emniyetten pasaport alınırken kimliklerin iyi incelenmesi gerekir" diye konuştu.
SAİM ÇOTUK - YALOVA (İHA)
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2004 Cumartesi 17:14:02
Güncelleme :7 Şubat 2004 Cumartesi 17:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?