18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Çeçenler Putin'in başına 20 milyon dolar koydu

Çeçen militanların internet sitesinde yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakalanmasını sağlayacak kişi veya kuruluşlara 20 milyon dolar verileceği belirtildi.

Açıklamada, ’’Savaş suçlusu Putin’in yakalanması için Çeçenistan Cumhuriyeti’ne aktif şekilde yardım edecek, birey, kuruluş veya ülkelere 20 milyon dolar vermeyi vaat ediyoruz’’ denildi.

Putin’in Çeçenistan ile savaş yürüttüğü ileri sürülen açıklamada, Beslan’daki terörist rehin alma eyleminden Putin’in sorumlu olduğu iddia edildi.

Basayev ve Mashadov’un başına ise 10 milyon dolar

Moskova yönetimi ise, eylemden sorumlu tuttuğu Şamil Basayev ve Aslan Mashadov’un başına 10 milyon dolar ödül koydu. Rusya İç Güvenlik Servisi FSB, Basayev ve Mashadov’un yakalanması ya da öldürülmesine yardımcı olacak bilgi verenlere 300 milyon ruble, yani yaklaşık 10 milyon dolar ödül vaad etti.

Basayev, Rusya’da arananlar listesinde başı çekiyor

Şamil Basayev, Rusya’nın arananlar listesinin başında yer alıyor. Çeçenistan’ın eski cumhurbaşkanlarından Aslan Mashadov da Rusya’nın terör yapmakla suçladığı diğer bir isim olarak öne çıkıyor.

Mashadov, Beslan’daki rehine eylemini kınamıştı

Çeçenistan’ın bir dönem başkanlığını yapan Mashadov, Beslan’daki rehin alma eylemini kınamış ve Çeçenlerden kadın ve çocuklara karşı eylem yapmamalarını istemişti.

sansürsüz-cnn türk
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2004 Perşembe 16:35:48
Güncelleme :10 Eylül 2004 Cuma 14:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?