18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Celal Doğan'dan 'siyasete devam' kararı

28 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Asım Güzelbey'e karşı seçimleri kaybeden CHP'li Celal Doğan, "CHP'de bir takım eksiklikleri gidermek için siyasete devam edeceğim. Genel başkan adaylığı için henüz erken" dedi.
Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra İHA'ya açıklamalarda bulunan Doğan, siyasi geleceğiyle ilgili ilginç mesajlar vererek, siyasetin uzun bir maraton olduğunu, yeni hedeflere doğru koşusunu sürdüreceğini söyledi. Doğan, seçimi hükümet, bürokrasi ve bir takım güç odaklarına karşı verdiği mücadele sonucu kaybettiğini ileri sürerek, "Siyasette, kazanmak da kaybetmek de kaçınılmaz sonuçtur. Gaziantep'te seçimi kaybettiğimi kabul etmiyorum. CHP'nin Gaziantep'te oyu yüzde 12, ben ise yüzde 38'e kadar oy aldım. 1999 seçimlerinde yüzde 32 oyla seçilmiştim, şu an da yüzde 6 artış göstermişim. Bu bana olan güvenin arttığını gösteriyor" diye konuştu.
"AK Parti'nin hükümet ağırlıklı anlayışı, bürokrasi anlayışı, bir takım güç odaklarının düşünceleri, menfaatleri ve çıkarlarıyla AK Parti seçimi kazandı" diyen Doğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Kazanan arkadaşımı tebrik ediyorum. Gaziantep'te belediye başkanlığı yapmak çok büyük onurdur. Çünkü Gaziantep çok çetin kazanılan bir şehirdir. Bugün Türkiye'de marka olmuş, herkesin özendiği bir belediyecilik yaptık. Gelen arkadaş inşallah yaptıklarımıza yenilerini yapar."
Celal Doğan, Gaziantepliler'in kendisine teveccühünü ve sevgisinde şüphe duymadığını kaydederek, "Üç dönem belediyecilik yaptım. Ortaya koyulan sonuç, hükümet, AK Parti ve bürokrasiye karşı bir tek Celal Doğan'ın verdiği mücadelenin sonucudur" şeklinde konuştu.

"SİYASETTEN KOPMAYACAĞIM"
Doğan, görevi teslim ettikten sonra siyasetten kopmayacağını söyledi. 15 yıllık yorgunluğu kısa bir dinlenmeyle atmaya çalışacağını belirten Doğan, "Bizim siyasi hayatımızın çok uzun bir geçmişi var. Bundan sonra da uzun bir geleceği olacak. Siyaset uzun bir maratondur. Bundan sonraki hedeflere koşacağız. Ben CHP'liyim. Parti içinde siyaset yapacağım. CHP'nin eksikliklerini giderecek bir siyaset yapacağım. CHP Genel Başkanlığı için şimdiden bir şey söylemek çok erken" diye konuştu.
Gaziantepspor Kulüp Başkanlığı'nı da yürüten Celal Doğan, kulübü bırakacağı yönünde çıkan spekülasyonlarla ilgili olarak şunları söyledi:
"Gaziantepspor ayrı, belediye ayrı bir hükmi şahsiyettir. Gaziantepspor'un belediye ile hiçbir alakası yoktur. Gaziantepspor'un ayrı bir Genel Kurul'u vardır. Türkiye'de ve dünyada bilinen bir takım haline geldi. Çok iyi bir noktaya gelen Gaziantepspor'u güzelliklerden mahrum etmemek lazım. Gaziantepspor'da başkanlığıma devam edeceğim. Ayrılmayı düşünmüyorum"
GAZİANTEP - İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2004 Pazartesi 22:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?