18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Celal Talabani öldü mü?

 

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, yorgunluktan kaynaklanan sağlık sorunları nedeniyle dün akşam hastaneye kaldırıldı. Talabani'nin öldüğü iddiaları yalanlandı.

Irak Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkede uzlaşı ve istikrarın sağlanması için son günlerde çok çaba sarf eden Cumhurbaşkanı Talabani'nin yorgunluktan kaynaklanan sağlık sıkıntısı sebebiyle dün akşam Bağdat'ta bir hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Talabani, konuşabiliyor

Irak Cumhurbaşkanı Basın Danışmanı Barzan Şeyh Osman, Talabani'nin sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, ''Sayın Cumhurbaşkanı Talabani'nin sağlık durumu her dakika iyiye gidiyor, bilinci yerinde, konuşabiliyor'' dedi.

Şeyh Osman AA muhabirine yaptığı açıklamada, Talabani'nin bilincinin açık olduğunu, konuştuğunu, herhangi bir beyin kanaması veya kalp krizi geçirmediğini ifade ederek, sağlık durumunun her dakika daha iyiye gittiğini söyledi.

Basın Danışmanı Şeyh Osman şöyle konuştu:
''Doktorlarından aldığım son bilgilere göre, sayın Cumhurbaşkanı Talabani'nin sağlık durumu Allah'a şükürler olsun her dakika iyiye gidiyor. Son günlerde çok yorucu bir gündemle çalışıyordu. Bu nedenle yorgun düştü. Aşırı yorgunluk nedeniyle Medine Tıp Merkezi'ne kaldırıldı. 'Kalp krizi geçirdi ya da beyi kanaması geçirdi, öldü' şeklindeki haberler doğru değil. Şu anda bilinci açık ve konuşabiliyor. Hastanede doktorların gözetiminde tedavisi sürüyor.'' Bazı medya organlarında çıkan ''Talabani'nin beyin ölümü gerçekleşti'' şeklindeki haberlerin doğru olmadığını söyleyen Osman, Cumhurbaşkanlığı makamından açıklanmayan herhangi bir bilgiye itibar edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

 

 

AA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2012 Salı 12:55:10
Güncelleme :18 Aralık 2012 Salı 17:27:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahir IP: 95.70.162.xxx Tarih : 18.12.2012 17:21:06

abd ve bütün emperyalistlerin başı sağolsun.Allah hayatında kimleri dost edindi ise onlarla haşreylesin.