17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Çelebi: ABD işgali fiyasko

Amerika Birleşik Devletleri’nin Irak’ı işgalinde en büyük destekçilerinden biri olan Ahmed Çelebi, Irak’ın işgalini “fiyasko” olarak tanımladı. Iraklı Şii politikacı İran’a Amerikan sırlarını aktardığı iddialarını da reddetti. Bu arada İran, Iraklı Şii politikacı Ahmet Çelebi’den istihbarat bilgileri aldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

NBC televizyonunda yayınlanan bir programa katılan Çelebi casusluk iddialarının, CIA Başkanı George Tenet tarafından güvenilirliğini sarsmak için ortaya atıldığını savundu.

Tenet bu konuda ABD kongresine ifade vermeye hazır olduğunu da belirtti. Irak halkının işgalin ilk döneminde Saddam Hüseyin’den kurtulduğu için Amerikan güçleri kurtarıcı olarak gördüğünü belirten Çelebi şimdiyse durumun bir fiyaskoya dönüştüğünü savundu.

İRAN’DAN YALANLAMA GELDİ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hamid Reza Asefi, de Ahmet Çelebi ile diyalog içinde olduklarını ancak Çelebi’den, Irak’taki Amerikan operasyonlarıyla ilgili istihbarat bilgileri aldıkları yönündeki iddianın gerçek olmadığını öne sürdü. Asefi, ne Çelebi’den ne de Irak geçici yönetiminde bulunan başka bir kimseden, gizli bilgi almadıklarını söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Washington yönetiminin Ahmet Çelebi’ye yönelik suçlamalarının, Irak’taki başarısızlığını örtbas etme çabası olduğunu ifade etti.
NTV - AJANSLAR
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2004 Pazar 23:44:21
Güncelleme :23 Mayıs 2004 Pazar 23:52:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?