23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Çelebi: SEKA işçisi tarih yazdı

İzmit - DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, "Eğer bu ülkede bırakın 1 gün, 2 saat tüm Türkiye’yi durdursak, önümüzde diz çökecekler" dedi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, yönetim kurulu üyeleri ile bağlı sendikaların genel başkanları, işyerlerinde 45 gündür eylem yapan SEKA işçisine destek vermek amacıyla, geceyi SEKA’da geçirmek için İzmit’e geldi.

Selüloz-İş Sendikası Genel Sekreteri Halil Bahçeci ve SEKA çalışanları ve aileleri tarafından karşılanan Çelebi, burada yaptığı açıklamada, SEKA işçisinin, yaptığı mücadeleyle Türk işçi sınıfı adına tarih yazdığını savundu.

Türk-İş’in aldığı karara ve SEKA işçisine destek vermek amacıyla İzmit’te bulunduklarını ve geceyi işçilerle birlikte geçireceklerini ifade eden Çelebi, SEKA çalışanlarının sadece kendi gelecekleri için değil, işçi sınıfının geleceği için mücadele verdiğini ileri sürdü. Çelebi, hükümet aldığı kararı geri çekinceye kadar bu mücadelenin devam etmesi gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türk-İş’in SEKA ile ilgili almış olduğu kararın ardından, Başbakan, havaalanında (SEKA kapatılacak) diye meydan okudu. Biz de buradan meydan okuyoruz. SEKA kapatılmayacak. Bu iktidar sizleri, emekçi sınıfını dikkate almıyor. Bu kadar kurumları dikkate almıyorsa, onun anlayacağı dilden eylem yapmak zorundayız, direniş yapmak zorundayız."

Çelebi, özelleştirmelere karşı eylem birliği yapmak amacıyla Emek Platformu’nu 7 Mart’ta toplantıya çağırdığını da sözlerine ekledi.


AA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 23:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?