17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Çelik: Bayram’a geçmiş olsun dedim

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Mustafa Bayram’ın telefonda kendisine oğlunun çeteler tarafından kaçırıldığını ilettiğini, kendisinin de meseleyi Vali’ye ve Emniyet Müdürü’ne aktaracağını söylediğini bildirdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, olaya müdahil olması için dolaylı yapılan müracaatların hepsini kesin dille reddettiğini belirtti.

Çelik yazılı açıklamasında, "7 Temmuz 2004 tarihinde Van’ın Erciş ve Çaldıran ilçelerinde okul temelleri atmış Van’a dönüyorduk. Van Valisi Sayın Hikmet Tan ile aynı araçtaydık. Bana, Mustafa Bayram’ın oğlu Van’ın Edremit İlçesi Belediye Başkanı Hecer Bayram’ın beni ısrarla aradığı bildirildi. Verilen cep telefonunu aradım. Karşıma eski Van milletvekili Mustafa Bayram çıktı. Mustafa Bayram bana oğlunun çeteler tarafından kaçırıldığını, kendilerinden yüklü bir fidye istendiğini söyledi. Ben de (geçmiş olsun) dedim ve meseleyi yanımdaki Vali’ye ve Emniyet Müdürü’ne aktaracağımı söyledim. O, Emniyet Müdürü’nün olaydan haberi olduğunu söyledi. (O zaman gereken yapılır) dedim. Sonra Van Emniyet Müdürü Tacettin Kurt’u aradım ve işin aslını ve gelişen olayları kendisinden öğrendim. Söz konusu konuşmalardan sonra müdahil olmam için bana dolaylı olarak yapılan müracaatların hepsini kesin bir dille reddettim" dedi.

ANKARA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2004 Perşembe 12:52:50
Güncelleme :15 Temmuz 2004 Perşembe 12:58:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?