19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Çelik: Bu yıl sonunda internete bağlı olmayan okul kalmayacak

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2005 yılı sonuna kadar Türkiye’nin en ücra köşesindeki bütün okulların internete bağlanacağını, ailelerin de internetten veya cep telefonuna gelen mesajlardan çocuklarının devamlılıklarını öğrenebileceklerini söyledi. Bakan Çelik, "Bu ülkenin kaynaklarını, vatandaşlarımızın ödedikleri vergileri, onların çocuklarına harcamaktan şeref duyuyoruz" dedi.

Bakan Çelik, 28 Mart Yerel Seçimleri’nde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen devlet eski bakanlarından Işılay Saygın’ın annesi Fatma Saygın adına yaptırdığı Fatma Saygın Lisesi’nin temel atma törenine katıldı. Törene Bakan Çelik’in yanı sıra, İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, AK Parti İzmir Milletvekili Tevfik Ensari, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy ve davetliler katıldı.
Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada, 2005 yılı sonuna kadar Türkiye’nin en ücra köşesindeki okulların dahi internete bağlanacağını, İzmir’de de bir sosyal bilimler lisesinin açılacağını müjdeledi. 9 Nisan’da İzmir Valisi’nin "Yap okulunu, yaşat adını’ sloganı ile bir kampanya başlattığını belirten Çelik, "Adımızı ya mezar taşına yazacağız ya da bu şekilde okulların üzerine yazdıracağız. Mahkeme kadıya mülk olmaz. Önemli olan, önemli değil, değerli insan olabilmektir. Mal, mülk, rütbe gittiğinde geriye hiçbir şey kalmıyor. Salih İşgören de Milli Eğitim Bakanlığı’na 15 trilyon bağışladı, teşekkür ediyoruz. Biz bu ülkenin kaynaklarını, vatandaşların ödedikleri vergileri, onların çocuklarına harcamaktan şeref duyuyoruz. 2005 yılı sonuna kadar Türkiye’nin en ücra köşesindeki bütün okullara internet bağlanacak. Aileler çocuklarının okula devamlılıklarını internetten ya da cep telefonuna gelen mesajlardan öğrenecekler. 2004-2005 yılında İstanbul’da ilki açılan sosyal bilimler lisesinin ikincisini İzmir’de açıyoruz. Sosyal konulara yatkın olan pek çok delikanlı var. Bu liseleri en fazla 10 ilimizde açacağız. Hayırlı olsun" diye konuştu.
Bakan Çelik, eski bakan Işılay Saygın’ın da büyük servete sahip olmamasına rağmen mütevazi serveti ile 750 milyarlık kaynakla bu okulu yaptırdığını ifade ederek, "Devlet eski bakanımıza, ablamıza teşekkür ediyorum" dedi.
Devlet eski Bakanı Işılay Saygın ise SİT kurulunun ertelemesi nedeniyle ile temel atmayı ancak bir yıl sonra bugün gerçekleştirebildiklerini ifade ederek, "Buca’nın bir liseye ihtiyacı vardı. Bunu birinin üstlenmesi gerekiyordu. Buca halkına vefa borcumu ödemek için yapımı ben üstlendim. Biz politikacı olduğumuz için her zaman çene mimarisi ile bu işleri yaptık. Ama asıl mimar olduğum unutulmasın. Bütün birikimlerimi, gayri menkullerimi satarak annemin adını yaşatmak istedim. Çok zengin değilim" şeklinde konuştu.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise yaptığı konuşmada, bu yıl İzmir’deki okullara yakacak için 4 trilyon liralık kaynak ayrıldığını ve tüm okulların elektrik borçlarının ödendiğini söyledi.
Konuşmaların ardından Fatma Saygın Lisesi’nin temelini, Bakan Çelik ve eski Bakan Işılay Saygın birlikte butona basarak attı. Okulun 14 derslikli olacağı, bir yıl içinde biteceği ve 750 milyara mal olacağı bildirildi. Bu paranın 130 milyarının Işılay Saygın, geri kalanının ise hayırseverler tarafından karşılanacağı kaydedildi. Töreninin ardından okulun bahçesine ağaç dikimi yapıldı. Bakan Çelik buradan yine Buca’daki Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi’ne geçerek yeniden düzenlenen kütüphanenin açılışını yaptı. Bakan Çelik Cuma namazını ise Buca’daki bir camide kıldı.

İZMİR-(İHA)
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2004 Cuma 16:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şükrü AKBAY IP: 88.225.240.xxx Tarih : 5.08.2008 17:00:54

Sayın bakanımız iyi demişte sözünün üzerinde 4.5 yıl geçtiği halde hale okularımızda internet yok. Ama biz varmış gibi davranıyoruz. Her gün ders bitiminde 30 Km yol katedip internet okul işlerini yürütmeye çalışıyoruz.E-Okula geçildi ama hala okullarımızda internet yok geleceğe dahir bilgi de yok.Helede bu 1. derece olan Hatay'a bağlı Kırıkanda ise olması daha ücücü Çünkü buradaki coğrafi koşular düşünülünce neden internetsiz kaldığımıza bir anlam veremiyoruz.