18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Çelik: katsayı mutabakatı yok

Milli Eğitim Bakan Hüseyin Çelik, YÖK Genel Kurulu ile yaptıkları toplantıda, meslek lisesi öğrencilere ÖSS’de katsayı iyileştirilmesi sağlanması konusunda anlaşamaya varamadıklarını açıkladı.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Baltalimanı Sosyal Tesisleri’nde, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in başkanlığında saat 14.05’te başlayan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu Toplantısı, saat 18.00’de sona erdi.

Bakan Çelik, YÖK Genel Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

İKİ KONUDA MUTABAKAT

Toplantıda üç konunun gündeme geldiğini bildiren Çelik, hükümet gibi YÖK’ün de yeni üniversite kurulması konusunda aynı görüşte olduğunu duyurdu. Çelik, buna yönelik hazırlanan yasa tasarısını YÖK’ün incelediğini, bu konuda karşılıklı olumlu görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi.

Çelik, üniversite kapılarında yığılmayı önlemek ve öğrenci sayısını artırmak için YÖK ile hemfikir olduklarını kaydetti.

Bakan Çelik, ikinci olarak meslek liselerindeki eğitimin kalitesinin yükseltilmesi konusunda yine görüş birliğine vardıklarını ifade etti.

MESLEK LİSELİYE KATSAYI İYİLEŞİTİRİLMESİNDE MUTABAKAT YOK

Milli Eğitim Bakanı Çelik, YÖK’ün, meslek liselilere yönelik katsayı konusunda aldığı kararın doğru olduğu konusunda ısrar ettiğini söyledi. Çelik, şöyle konuştu:

“Ben bu kararın kamuoyunu tatmin etmediğini, beklentilere cevap vermediğini, öğrencileri daha fazla dershanelere bağımlı hale getireceğini zaten daha önce ifade etmiştim. Bu konudaki endişelerimizi, bu konudaki çekincelerimizi ve yapılması gerekenleri kendileriyle paylaştım. Ancak bu konuda onlar da buna karşılık olarak argümanlarını ortaya koydular. Bu konuda bir mutabakatın söz konusu olmadığını da sizlerle yine paylaşmak isterim.”

"ÖSS YETKİSİNE SİYASİ İRADE KARAR VERECEK"

Çelik, ÖSS yetkisinin yasal bir düzenleme ile YÖK’ten alınıp alınmayacağı yönündeki soruya, buna kendisinin tek başına karar veremeyeceğini söyledi.

Buna hükümetin ve siyasi iradenin karar vereceğini belirten Bakan Çelik, Türkiye’nin demokratik bir ülke olduğunu, bu probleme da eninde sonunda bir çare bulunacağına inandığını belirtti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 19:30:10
Güncelleme :26 Haziran 2005 Pazar 19:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet kul IP: 195.175.37.xxx Tarih : 27.06.2005 00:30:12
Ben bakan olacağım üç beş tane yök rektörü böyle meydan okuyacak.derhal anayasa değişikliğime giderim.kabul etmeyen kafasını duvara vursun.Bu milli Eğitim bakanı kadar boş konuşan sözleri havada kalan başka bir bakn tanımıyorum.sadece CEK -CAK edebiyatı böyle bakana böyle yök.