18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Çelik: Liseler iflasın eşiğinde

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ÖSS’de geçen yıl binlerce öğrencinin neden sıfır aldığını saptamak için ortaöğretim sisteminin masaya yatırıldığını belirterek, "ÖSS sistemi, bizim lise gerçekliğimizin çok çok uzağındadır, yıldızlar kadar bizden uzaktır" dedi.

Avrupa ülkelerinde mesleki ve teknik eğitime büyük önem verildiğini, bu ülkelerde vasıflı eleman istendiğini anlatan Çelik, "Avrupa’nın Türkiye’nin AB’ye girmesinden sonraki en büyük korkusu; ’acaba 45-50 milyon genç nüfus Avrupa’ya akın eder mi?’ korkusu. Aslında bu gençlik eğer çok iyi yetişmiş olursa, Avrupa vatandaşı olma özelliğine sahip kişiler olursa AB bu tür insanların kendi ülkesine geçmesine karşı değil. Onların esas korkusu vasıfsız, ’ben her şeyi yaparım’ diyen kitlelerdir" dedi.

Bu nedenle mesleki ve teknik eğitim meselesinin de masaya yatırılacağını kaydeden Çelik, "ÖSS sistemi, bizim lise gerçekliğimizin çok çok uzağındadır, yıldızlar kadar bizden uzaktır. MEB olarak ÖSS’nin nasıl olması gerektiği, nasıl olmaması gerektiği konusunda en ufak şekilde bizim müdahalemiz yoktur. Böyle bir şey olamaz ve liselerimiz adeta iflasın eşiğine sürüklenmiştir. Bunu sürdürmek, bunda ısrarcı olmak ülkeye yapılacak en büyük kötülüklerden birisidir. Burada amacımız, şu kurumu veya bu kurumu, şu kişiyi veya bu şiyi sorgulamak değildir. Ortada bir hastalık vardır, bu hastalığı teşhis edip, tedavisini birlikte yapacağız. Bu, Türkiye için, Türk insanı için ve AB perspektifimiz için bir gerekliliktir" diye konuştu.
AA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 19:00:16
Güncelleme :21 Aralık 2004 Salı 14:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?