23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Çelik: Nur cemaatinde suç unsuru yok

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Fethullah Gülen Cemaati ve bu grupla ilgili Işık Evleri ile buralarda okutulduğu söylenen Nur Risaleleri hakkında şikayet üzerine yaptıkları incelemelerde, suçlananlar hakkında ``sübuta erecek`` suç unsuru saptanamadığını bildirdi.

Bakan Çelik, konuyla ilgili olarak kendisine soru önergesi yönelten İstanbul Bbağımsız Milletvekili Emin Şirin`i yanıtladı.

625 sayılı Özel Öğretim Kurumları Yasası kapsamında faaliyette bulunan bütün özel okul ve özel dershanelerin, ilköğretim ve bakanlık müfettişlerince denetlendiği anımsatan Milli Eğitim Bakanı Çelik, Işık Evleri ve Nur cemaatinin eğitim kuruluşlarında suç unsuruna rastlayamadıklarını şöyle açıkladı:

``Soru önergesinde bahsedilen (Işık Evleri, Nur Risaleleri, Fethullah Gülen Cemaati) konularında şikayete bağlı olarak müfettişlerce inceleme-soruşturmalar yapılmış, ancak itham edilenler hakkında sübuta eren bir suç unsuru tespit edilememiştir.

Ayrıca; son üç yıllık süre içerisinde bakanlık müfettişleri tarafından bakanlığımıza bağlı tüm özel öğrenci yurtları ile 853 özel dershanenin genel denetimi yapılmıştır. Yapılan denetimler sonucu soru önergesindeki konularda inceleme-soruşturmayı gerektirecek herhangi bir durum tespit edilmemiştir.

Diğer taraftan kanunların öngördüğü şartları taşımayan kişilerin kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmasının mümkün olmadığı bilinmektedir.``

IŞIK EVLERİ`NDE DİN EĞİTİMİ VERİLDİĞİ DOĞRU MU?

İstanbul Milletvekili Emin Şirin, Nur Cemaati`nin kurduğu dershane ve Işık Evleri`nde gençlerin normal eğitimin yanı sıra ekstra din eğitimi aldığı, Nur Risaleleri ve Fethullah Gülen`in kitaplarının okutulduğu iddialarının doğruluğunu sormuştu. Işık Evleri`ndeki dini eğitimin MEB tarafından kontrol edilip edilmediğini, Bu konuda bugüne kadar MEB`ce denetim yapılıp yapılmadığını, yapılmamışsa bunun düşünülüp düşünülmediğinin açıklanmasını istemişti.

Şirin, ayrıca son aylarda basında sıkça çıkan Fethullah Gülen haberlerinde söz edildiği biçimde, ``Cemaatin hedefinin sadece sivil toplumu değil, bürokrasiyi de dindarlaştırmak olduğu; kabiliyeti olan gençlerin zamanla bürokraside yükseldiği, kiminin polis, kaymakam, kimisinin de öğretim üyesi olduğu`` ifadelerinin doğru olup olmadığını, bu kapsamda Işık Evlerinde bu tür öğretim üyelerinin çalışıp çalışmadığını sormuştu.


ANKA / SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 18:42:29
Güncelleme :10 Mart 2005 Perşembe 18:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?