19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Çelik´in adı ´gidecekler´ arasında

Kamu İhale Kurumu’nun açıkladığı okul ihalelerindeki usulsüzlük iddiaları nedeniyle istifası tartışılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik , 1 yıldır beklenen kabine revizyonunda AKP içinde ’gidecekler’ arasında en çok ismi geçen 5 bakandan biri oldu.

AKP’nin DYP kökenli ilk kurucu milletvekilleri arasında yer alan Hüseyin Çelik, AKP hükümetinin birinci yılından itibaren gündeme gelen kabine revizyonlarında adı en çok geçen bakan oldu.

Çelik, ilk olarak Erdoğan’ın hükümetin birinci yılında yapacağı belirtilen kabine revizyonunda gidecek bakanlar arasında sayıldı. Ancak Erdoğan kabine revizyonunun tarihini erteledi. Daha sonra yerel seçimlerin ardından Erdoğan’ın kabine revizyonunu bu kez gerçekleştireceği belirtilirken yine değişecek bakanlar arasında Çelik’in ismi ilk sıralarda yer aldı.

Erdoğan bir kez daha revizyondan vazgeçerken, bu kez de kabinedeki ilk değişimi TBMM’nin yeniden açılması sırasında yapacağı beklentisi oluştu. Bu beklentiyle AKP içinde değişecek bakanların ismi yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Bu isimler arasında Çelik’in ismi yine yer aldı.

Çelik’in ismi AKP içinde her 6 ayda bir gündeme gelen kabine değişikliğinde Devlet Bakanı Güldal Akşit , Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezen , Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu ile gidecek bakanlar arasında sürekli sayıldı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen ve imam- hatiplilere üniversite yolu açacak düzenleme sırasında YÖK ile yaşadığı çatışma sırasında Erdoğan’ın Çelik’i bakanlıktan almayacağı yorumları yapıldı. Daha sonra Erdoğan’ın kabine revizyonunda değiştireceği bakanlar arasında Çelik’i de düşündüğü belirtildi.

AB ile müzakere sürecinin belirleneceği 17 Aralık’la birlikte yeni bir kabine revizyonu beklentisi içinde olan partide Çelik’in gidici olduğuna kesin gözüyle bakılması bazı milletvekillerinin Milli Eğitim Bakanlığı için hazırlık yapmasına neden oldu.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 08:19:32
Güncelleme :22 Kasım 2004 Pazartesi 08:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?