30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Cellatlara rekor ceza istendi

İstanbul Güngören’de, 2008 yılında meydana gelen ve 18 kişinin öldüğü patlamaya ilişkin görülen davanın duruşmasında savcı Mehmet Ali Uysal mütalaasını açıkladı.

Savcı, tutuklu iki sanığın, hamile Filiz İlkiz’in de aralarında olduğu 17 kişinin ölümüne neden olmak suçundan 17 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına ayrıca, “90 kişinin yaralanmasına neden olmak” ve “mala zarar vermek” suçlarından 1170 yıldan 1800’er yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görülen duruşmaya 8 tutuklu sanığın hepsi katıldı.

Asıl fail firarda

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Savcı Uysal, yakalanamayan “İrfan-Sedat-Selçuk-Azat” kod adlı örgüt mensubunun 27 Temmuz 2008’deki patlamanın asıl faili olduğu belirtildi.

Mütalaada, sanıklardan Hüseyin Türeli’nin PKK içerisinde kırsal alandan gelen örgüt mensuplarına yer temin etme, ihtiyaçlarını karşılama, diğer örgüt mensupları ve kırsal alandaki üst düzey sorumluları ile irtibatlarını sağlama konusunda faaliyet gösterdiği, örgüte eleman kazandırmak, yeni kazanılan örgüt elemanlarını kırsal alana aktarmak konusunda faaliyet gösterdiği iddia edildi.

Gözcülük yaptı

Türeli’nin ayrıca olay yerindeki bombaların yerleştirilmesi sırasında gözcülük yaptığı da belirtildi.

Sanık Nusret Tebiş’in eylem gerçekleştirmek için kırsal alandan İstanbul’a gelen ve kendisi ile irtibat kuran yasadışı terör örgütü üyelerini başka sanıklarla irtibata geçirdiği, asıl faale ev temin ettiği ifade edildi.Mütalaada tutuklu sanıklar Hüseyin Türeli ve Nusret Tebiş’in “devletin birliğini bozmak ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

17 kez müebbet

İki sanığın hamile maktul Filiz İlkiz’in de aralarında olduğu 17 kişinin ölümüne neden olmak suçundan 17 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması ve ayrıca 90 kişinin yaralanmasına neden olmak ve mala zarar vermek suçlarından 1170 yıldan 1800’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.
Diğer 6 tutuklu ve bir tutuksuz sanığın da “Terör örgütü üyesi olmak, ruhsatsız silah bulundurmak” gibi suçlardan cezalandırılmalarını isteyen Savcı Uysal, bir tutuksuz sanığın da beraatini istedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2011 Cumartesi 09:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?