19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Cem Özer'e 'kaçak elektrik' gözaltısı

Sarıyer'deki konutunda kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle hakkında dava açılan ve dava kapsamında ifade vermediği için dün akşam gözaltına alınan şovmen-oyuncu Feridun Cem Özer, bu sabah sevk edildiği Sarıyer Adliyesi'nde serbest bırakıldı.
Sarıyer'deki konutunda kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan ve yargılanan Cem Özer, duruşmalara katılmadığı için dün gece Etiler'deki Akatlar Kültür Merkezi'nde sahnelenen "Tanrım beni baştan yarat" adlı oyunun çıkışında Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. Mahkemece hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Özer, 10 saatlik gözetim süresinin ardından bu sabah Sarıyer Adliyesi'ne sevk edildi.
Sulh Ceza Mahkemesi'nde ifadesine başvurulan Cem Özer, uzun süreli turnelere çıktığını belirterek, "Bir Pazar günü dönünce elektriğin kesik olduğunu gördüm. Çağırdığım elektrikçi kofranın yerini sordu, söyledim. Ardından da evin elektriği geldi. Sonra BEDAŞ ekiplerinin incelemeleri sırasında bu bağlantının sayaç devre dışı bırakılarak doğrudan yapıldığı belirlenmiş. Gerçek adım Feridun Cem Özer olduğu için işlemler için bana ulaşılmakta güçlük çekmişler. 2 yıldır da Çeşme'de yaşıyorum ve söz konusu evi kullanmadığım için hakkımda açılan davadan haberdar değildim. Bürokrasinin kurbanı oldum" dedi.
Hakkındaki gıyabi tutuklama kararı kaldırılan Cem Özer serbest bırakıldı. Cem Özer'in ödediğini bildirdiği 410 milyon liranın BEDAŞ'tan sorulmasına karar veren Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2004 Salı 15:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?