17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Cem Uzan: Baba seni çok özledim

Cem Uzan, kameralar karşısında babasına olan özlemini dile gitirdi. Uzan, babası Kemal Uzan’a seslenerek ""Baba seni çok özledim" dedi.

Cem Uzan cumartesi akşamı Flash TV’deki canlı yayına katılarak ailesi ve Uzan Grubu’na ait haberlerle ilgili soruları cevapladı.

Uzan, konuşmasında TMSF ile yapılan görüşmelere değinerek "Anlaşmada onlara 200 milyon dolar ödemeyi teklif ettik. 200 milyon dolar peşin ödenecek geri kalan kısmı taksitlendirilecek. Yalnız, dedim ‘Şu kanaate kapılmayın. Benim 200 milyon dolarım yok. Bu anlaşma tüm detaylarıyla hazırlanacak, imzalanacak. Bana 60 gün süre verilecek. Parayı bulunca anlaşma yürürlüğe girecek.’ En son yaptığım teklif buydu. Cevap bekliyorum" dedi.

"PAMUKOVA ÇİFTLİĞİNE NEDEN GİTTİM?"

Uzan, Pamukova Çiftliğine gitme nedeninin sorulması üzerine çiftliğin kullanımının kendilerine ait olduğunu belirtti. Uzan sözlerini şöyle sürdürdü: "Pamukova’ya gittiğinizde sorsanız “Bu kimin çiftliği” diye herkes Uzan’ın çiftliği der. Bir konuta girmenizi engelleyemez. Star TV’ye girmemi engelleyebilirler ama hukuken benim oraya girmem gerekir. Sahibi giremez diye bir şey yok. Her tarafını üstünü altını aradılar. Ben de bayramımı orada geçirmek istiyordum. El konsa da orası benim mülkümdür. Sadece oraya giderken silah taşıdım. Normalde silah kullanmam".

"Neden silah alma ihtiyacı duydunuz? Çatışmaya mı gidiyorsunuz?" sorusu üzerine Uzan, "Spekülasyon yapmayın. Benim can güvenliğim tehlikeye atıyorlar. Zırhlı bir Mercedes’im vardı onu şimdi TMSF başkanı kullanıyor. Onun hikayesini anlatayım. Pamukova’ya normal şartlarda da gittiğimde kırsal alanda yanımda bir silah bulundururum. Kötü bir atıcıyım. Ne olur ne olmaz diye götürürüm. Benim 3 tane toplam silahım vardı. Orada kapıya geldiğimizde şoför düğmeye bastığında kapı açıldı. Biz de içeri girdik. “Bu adamı çıkar bir kılıf bul” dendi. “Kendine ait olan bir hakkı kendi başınıza almanız”. Yani sizin bana 500 lira borcunuz var. Bunu ben sizden alıyorum. Ancak darp kullanmadan. Bana avukatlar böyle anlattı.

Beni oradaki korumalar konuk etti. Arkadaşlar beni karşıladı. Ben bir yerde duvar yıkmadım. O duvarı yıkan ve yıktığı iddia edilen TMSF yetkilisi hakkında suç duyurusunda bulundum. O duvar ben yıkmadım. Yer altı yer üstü 3 gün boyunca aranması diye bir karar var. 3 gün boyunca kazmadıkları yer kalmadı. Ertesi sabah uyandırıldık. Jandarma çiftliği çevirdi. Girişi kapadı. Bir arama kararı ile çiftliği terk etmeniz isteniyor, ifade vermeniz isteniyor denildi. Aşağı indim. Jandarma’ya ‘kapıda değil yukarıda’ bekleyin dedim. Kendi şahsi kıyafetlerimi bırakmak istemedim. Türkiye’de neler olacağı belli olmaz. Onları aşağı indirdim. Geri çiftliğe döneceğim belli değil.

Misafir yatak odalarındaki gizli kameralarla ilgili olarak konuşan Uzan, o odalarda yatan kişilerin kameraların kapatıldığını bildiğini ve hiç kimsenin kaydı bulunmadığını söyledi.

HÜRRİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 01:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?