20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Cem Uzan: Ölmek var, dönmek yok

Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan, son yaşanan gelişmelerin ardından Telsim'in 6 günde 7 trilyon lira zarar ettiğini belirterek, "Ben bu yola başımı koydum, bu yolda ölmek var dönmek yok" dedi.
Bursa mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında çıkarılan gıyabi tutuklama kararı, Bursa Adliyesi'nde verdiği ifadenin altından kaldırılan Cem Uzan, İstanbul'a dönerek, partisinin İstanbul İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. GP Genel Başkanı Cem Uzan, "Hakkımda gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı. Ben de bunu duyunca bir saat içinde Bursa'ya gittim ve döndüm. Çıkartılan bu karar, ifade vermekten imtina etmek gerekçesiyle çıkarılmış ancak, böyle bir durum söz konusu değil. İfademi verdim ve gıyabi tutuklama kararı kalktı" diye konuştu.
Hükümeti eleştiren Cem Uzan, "Cumhuriyet için verilen mücadelenin hangi boyutlarda olduğu, bütün kamuoyunun önünde net bir şekilde yaşanmakta. Şahsım ve ailem için iki defa özel kanun çıkarıldı. Bu iki özel kanuna rağmen hiçbir mahkeme kararı olmadan hiçbir yargı kararı olmadan insanların malına, mülküne el konuldu. İşte AK Parti Türkiye'si. Yargıya gittiğiniz zaman suçsuzluğunuzu savunabilirsiniz. Suçlayan ise sizin suçluluğunuzu ispat etmekle yükümlüdür. AK Parti Türkiye'sinde suçlayan, suçu atfeder, siz masum olduğunuzu ispat etmeye çalışırsınız. İşte AK Parti Türkiye'si. O halde bile suçsuzluğumuzu ispat edebileceğimizi anladıkları an sizin için özel kanun çıkartırlar. Kendi atadıkları bürokratlara sizin her şeyinize el koyma yetkisini verirler ve sizin bütün anayasal haklarınız, uluslararası hukuktan ileri gelen haklarınız bir kanunla elinizden alınır. Eğer buna direnirseniz, o zaman da evinize polis baskınları düzenlenir. Ben bu yola başımı koydum, bu yolda ölmek var dönmek yok" dedi.
Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Uzan, evinden çıkan kontörlerle ilgili olarak, "Mal benim malım, istediğim yerde, istediğim şekilde saklarım" dedi.
"Evinizde gizli bölme var mı?" sorusuna, "Evin altında kapalı yüzme havuzu vardı. Onu kapattık" cevabını veren Uzan, operasyon için evine gelen polis memurlarıyla arasında herhangi bir gerginlik yaşanmadığını, bazı üst düzey emniyet yetkililerinin oyun salonunda pinpon oynadıklarını ifade etti.
Uzan, Star Televizyonu'ndaki "Cumhuriyetin hizmetinde" logosunun kaldırıldığını belirterek, "Cumhuriyetin hizmetinde olmak suç mu?" dedi. Az vergi vermek amacıyla Telsim firmasının abone sayısını gerçeğinden az gösterdiği yönündeki iddialarla ilgili soruyu da cevaplayan Uzan, "Bunlar tamamen yalan. Telsim 6 günde 7 trilyon lira zarar etti. Satışlarda düşme yaşandı" şeklinde konuştu.
CENK YILMAZ - İSTANBUL (İHA)
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2004 Cuma 18:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?