17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Cem Uzan Aralık'ta asker

Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan’ın askere alınmamak için yaptığı itiraz, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. Aralık celbinde askere alınması beklenen Cem Uzan, daha önce bir ay bedelli askerlik yaptığı için bu kez 11 ay askerlik yapacak ve ödediği dövizler kendisine iade edilecek.

Hürriyet gazetesinin haberini alıntılayarak aktarıyoruz:

Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM), Cem Uzan’ın askerlik celbiyle ilgili yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açtı. AYİM de Uzan’ın askere çağrı işleminin ‘yürütmenin durdurulması’ talebini reddetti. Ancak Cem Uzan, son çare olarak ‘karar düzeltme’ talebinde bulundu.

Adli tatil sonrasında eylül ayı başında ele alınacak bu istemin reddedilmesi halinde Cem Uzan’ın askere gidişi kesinleşecek. Bu durumda Uzan’ın Aralık celbinde askere alınması gündeme gelecek. Uzan daha önce Suudi Arabistan’da çalıştığını beyan ederek, 1992’de bir ay süreyle dövizle askerlik yapmıştı. Bu bir aylık süre askerliğinden düşülecek ve 11 ay süreyle askerlik yapacak. Uzan’ın ödediği dövizli askerlik parası da kendisine iade edilecek.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile MSB Askere Alma Dairesi Başkanlığı’na (ASAL) iki ayrı yazı göndererek, Cem Uzan’ın askerlik durumu hakkında bilgi istedi. Uzan’ın, yeniden askere alınması halinde, Genç Parti Genel Başkanlığı’nın da tehlikeye girebileceği savunuluyor.

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 13:25:16
Güncelleme :10 Ağustos 2004 Salı 13:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?