22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Cem Uzan Meclis`e başvurdu

Star Grubu`nun satışıyla ilgili yasa teklifinin görüşülmesine birkaç saat kala Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sait Açba`ya başvurarak, komisyon üyelerine bilgi vermek istediğini iletti.

ANKA`nın edindiği bilgiye göre Uzan, bugün Komisyon Başkanı Açba`ya bir sayfalık yazılı bir metin göndererek komisyon üyelerini bilgilendirmek istediğini ifade etti. Komisyonun, bugün, ``Üçüncü Uzan Yasası`` olarak isimlendirilen yeni bir yasa teklifini görüşmeye başlayacağını ve bu nedenle TMSF Başkanı Ahmet Ertürk`ün komisyon üyelerine brifing vereceğini öğrendiğini belirten Uzan, kendisinin İmar Bankası ile hiçbir ilgisi ve bağı olmamasına karşın, ``İkinci Uzan Yasası`` olarak anılan 5020 sayılı yasa gereği banka zararını ödemekle yükümlü tutulduğunu kaydetti.

``Kanunlara uyulması gerektiğini bilen, bir iş adamı ve bir siyasi parti genel başkanı olarak`` bu zararı ödeyeceğini bildiren Uzan`ın başvurusu şöyle:

``Bu kapsamda bugüne kadar TMSF`ye en sonuncusunda 200 milyon Amerikan Doları peşin ödemeli 9 ayrı ödeme planı sundum. Bu ödeme planlarının kapsadığı garantiler daha önce yapılan diğer anlaşmalardan birkaç adım öndedir. Ancak, TMSF bu tekliflerin hiç birine olumlu-olumsuz cevap vermedi. Yeni yasanın görüşülmesinden istifade ederek, değerli komisyonunuza şahsen bilgi vermek için izinlerinizi istirham ederim.``


ANKA AJANSI VE SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2005 Çarşamba 13:44:14
Güncelleme :12 Ocak 2005 Çarşamba 13:49:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?