19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Cem Uzan serbest bırakıldı

İstanbul - Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Tutuklanmasına kakar verilen 6 kişi ise adliyedeki işlemleri tamamlanarak Bayrampaşa Cezaevi’ne gönderildi.

Şişli Adliyesi’nde cumhuriyet savcıları Mecit Ceylan ve İsa Dalgıç tarafından sorgulandıktan sonra "Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak", "kamu kurumunu dolandırmak", "gizli belge saklamak" ve "sahte evrak düzenlemek" suçlarından tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi 9. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen Cem Uzan, Muştak Ayvaz, Ali Cenap Ermutlu, Selahattin Bal, Tahsin Öztürk, Seyfettin Kaya ve Bahadır Aygün’ün tekrar ifadeleri alındı.

Mahkeme Uzan’ı serbest bırakırken, öteki 6 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan’ın avukatı Emin Canacankatan, "Evdeki evrakta önemli bulgulara rastlansaydı, hakim tutuklama kararı verirdi" dedi.

Bu arada, Nöbetçi 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nce tutuklanan Muştak Ayvaz, Ali Cenap Ermutlu, Selahattin Bal, Tahsin Öztürk, Seyfettin Kaya ve Bahadır Aygün, adliyedeki işlemleri tamamlanarak Bayrampaşa Cezaevi’ne gönderildi

AA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 11:21:06
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 01:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?