19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Cem Uzan'a askerlik şoku

Genç Parti Lideri Cem Uzan’ın yeniden askere alınması için ilk adım atıldı. Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik işlemlerinde sahte belge kullandığı ileri sürülen Cem Uzan’a tebligat göndererek savunmasını istedi. Uzan’a, ‘kışla yolu’ göründü.

Bu ilk adımın ardından Uzan, savunmasında bedelli askerliğe hak kazandığını kanıtlayamazsa, hakkında celp çıkartılarak askere çağrılacak.

Daha önce de 1999 yılında eski Devlet Bakanlarından Bahattin Şeker, bedelli aserlikte kullandığı belgelerin sahte olduğunun anlaşılması üzerine askere alınmıştı.

Cem Uzan’ın kendisini 1983 ile 1986 yılları arasında Suudi Arabistan’da çalışıyor gibi göstererek, bedelli askerliğe başvurduğu ve bundan yararlandığı belirlendi. Ancak Milli Savunma Bakanlığı yaptığı araştırmada Cem Uzan’ın bu tarihler arasında Suudi Arabistan’da çalışmadığı ortaya çıktı. Araştırmada Cem Uzan’ın bedelli askerlik işlemleri için sahte belge sunduğu da tespit edildi.

Bunun üzerine Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Daire Başkanlığı(ASAL), Cem Uzan’ın bağlı olduğu Üsküdar Askerlik Şubesi’ne yazı göndererek, Cem Uzan’ın savunmasının alınmasını istedi. Cem Uzan bu tebligata uyarak savunmasını verecek ve eğer bedelli askerliğe hak kazandığını belgeleyemezse, hakkında celp çıkarılarak askere alınacak.

Bahattin Şeker, askerde 16 ayı tamamlamıştı

Eski Devlet Bakanlarından Bahattin Şeker’in, 1998’de dövizle askerlikten yararlanmak için gerekli koşulları yerine getirmediği ortaya çıktı. 14 Eylül 1988 ve 11 Kasım 1988 arasında Burdur’da 2 aylık bedelli askerlik yapan Şeker’in, kendisini Ürdün’de işçi olarak çalışır gösterdiği, ancak bu dönemde Bilecik’in Bozüyük İlçesi’nde Taşıyıcılar Kooperatifi’nin ve Bozüyükspor’un toplantılarına katılıp imza attığı belirlendi. Bahattin Şeker’in milletvekiliğinin düşürülmesi için başlatılan yasal süreç sonunda 16 Mart 1999’da Meclis’teki oylamada gerekli çoğunluk sağlanamadı. Yüksek Seçim Kurulu Şeker’in mazbatasını iptal ederek milletvekilliğini düşürdü. Dövizle askerlik kapsamından çıkarılan Şeker, 16 aylık eksik askerlik süresini tamamlamak üzere 12 Nisan 1999’da Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’ndeki vatani görevini tamamladı.
HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2004 Çarşamba 08:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?