17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Cem Uzan'a Erdoğan'a hakaretten 8 ay hapis

Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan, partisince 13 Haziran 2003’te Bursa’da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı Bursa 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nce, 8 ay hapis, 693 milyon 569 bin lira da ağır para cezasına çarptırıldı. Mitingin tertip komitesi üyesi 7 kişi ise beraat etti.
Bursa 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında, Başbakan Erdoğan’ın avukatı Numan Güzey, Cem Uzan’ın avukatları Cevat Özel ve Şaylan Çığgın ile miting tertip komitesi üyesi tutuksuz sanıklardan Metin Taşdelen, Mülayim Anıtsoy, Hasan Can Topgül hazır bulundu.

Duruşmada, Başbakan Erdoğan’ın avukatı Güzey, sanık Cem Uzan’ın söylediği kelime ve cümlelerin her birinin ’’galiz hakaretler’’ içerdiğini belirterek, cezalandırılmasını istedi.
Uzan’ın avukatları ise müvekkillerinin mitingdeki konuşmasında, hükümetin manevi şahsiyetini tahkir suçu işlenmediğini ve yargılama şartlarının oluşmadığını öne sürerek, davanın düşürülmesini talep ettiler.
Cumhuriyet Savcısı Ali Yılmaz da, geçen duruşmada verdiği esas hakkındaki mütalaasını yineleyerek, sanık Cem Uzan’ın Başbakan Erdoğan’a hakaret suçundan TCK’nın 482/4, 273. maddeleri gereğince cezalandırılmasını, Uzan ile birlikte mitingi düzenleyen tertip komitesi üyesi 7 kişinin ise beraatlerini istedi.
Mahkeme Başkanı Mustafa Öztürk, duruşmaya verilen 10 dakikalık aranın ardından, GP Genel Başkanı Uzan’ın konuşmasını ’’Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na neşren hakaret’’ olarak nitelendirerek, TCK’nın 482/1-4 maddesi gereğince olayın ve fiilin özellikleri, suçun işleniş şekli, sanığın suçtan önceki ve sonraki davranışları ve kastının yoğunluğunu dikkate alarak Uzan’ın 8 ay hapis, 693 milyon 569 bir lira da ağır para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.
Mahkeme Başkanı Öztürk, Uzan’ın AK Parti’ye hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın ise partinin verdiği geçerli vekaletname ile şikayette bulunulmadığından düşürülmesine, Bursa’daki mitingi düzenleyen tertip komitesi üyesi 7 kişinin ise beraatlerine karar verdi.
BURSA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2004 Pazartesi 12:59:51
Güncelleme :11 Ekim 2004 Pazartesi 14:13:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?