19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Cem Uzan’ın sorgusu sürüyor


İstanbul - İstanbul - İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan’ın sorgusunun devam ettiğini ve sorgunun tamamlanmasından sonra adliyeye çıkarılacağını söyledi.

Cerrah, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden çıkarken, basın mensuplarının "gözaltına alınan Cem Uzan’ın ne zaman adliyeye sevk edileceği" yolunda yönelttiği sorulara, "Arkadaşlarımız sorguya devam ediyor. Sorgu bittiğinde mahkemeye çıkarılacak" karşılığını verdi.

Sorgu süresi konusunda net bir zaman veremeyeceğini belirten Cerrah, soruşturmanın gizlilik ilkelerine bağlı olarak yürütüldüğünü ifade etti.

Cerrah, Uzan’ın tahkikat evrakıyla birlikte adliyeye gönderilmesinden sonra konuyla ilgili bir açıklama yapacaklarını bildirdi.

Bu arada, gözaltında tutulan diğer 10 kişinin de Mali Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularının sürdüğü öğrenildi.

DÜN GECE GÖZALTINA ALINDI

Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan, gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Uzan, Mali Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Beykoz’da ikamet ettiği evinde gözaltına alındı. 

Cem Uzan’ın, Şişli Cumhuriyet Savcılığı’nın talebi üzerine gözaltına alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Uzan, Şişli Cumhuriyet Savcılığı’nın talebi üzerine Beykoz Çubuklu’da ikamet ettiği evde İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Uzan, sağlık kontrolü için Haseki Hastanesi’ne götürüldü.

Cem Uzan, Haseki Hastanesi’nden çıkarken gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız?" sorularına gülerek, "Şov başlıyor beyler" diyerek yanıt verdi. Uzan’ın sorgusunun sabaha kadar tamamlanacağı ve mahkemeye sevk edileceği sanılıyor.

Cem Uzan haricinde Müştak Ayvaz’ın da aralarında bulunduğu 9 kişinin iki gün önce gözaltına alındığı belirtildi.

Yetkililer, Cem Uzan’ın Mali Şube Müdürlüğü’ne götürüleceğini kaydettiler.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, GP Genel Başkanı Cem Uzan ile birlikte 10 kişinin daha gözaltına alındığını bildirdi.

Cerrah, Cem Uzan’ın bu gece emniyette tutulacağını belirterek, "Cumhuriyet Savcılığı ile müşterek yürüttüğümüz operasyon kapsamında, Cem Uzan ile birlikte 10 kişiyi gözaltına aldık. Gözaltına alınma gerekçesini ise savcılığa çıkışında bildireceğiz. Gözaltı, sorgulamanın ne kadar süreceğine bağlı. Kendisi bu gece misafirimizdir" dedi.

Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince 2 gün önce gerçekleştirilen aramalar sırasında Uzan’ın evinden alınan bazı doküman, bir koli içerisinde Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilmişti.

Polis yetkilileri, "el konulan İmar Bankası’nın kayıtlarını içeren bazı back-up’ların bulunması için mahkeme kararıyla çeşitli adreslerde arama yapıldığını" açıklamışlardı.

AA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 14:55:29
Güncelleme :14 Aralık 2004 Salı 15:33:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?