19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Cem Uzan'ın villasına haciz

Uzan Grubu'na ait 219 şirkete Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulmasının ardından Medya Grup Konukevi olarak gösterilen ve Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan'ın ailesiyle birlikte yaşadığı Beykoz'daki villasına, alacakların tahsili amacıyla haczedilecek malların tespitini yapmak üzere İstanbul Mali Şube Müdürlüğü, TMSF görevlileri ve haciz memurları geldi.
Alınan haciz kararının ardından, kayıtlarda Medya Grup Konukevi olarak görülen Cem Uzan'ın villasının bulunduğu Çubuklu'daki Güven Sazak Sitesi içinde ve çevresinde, polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri devam ediyor. Villada bulunan Cem Uzan ve ailesinin de katılımıyla tespite başlayan görevlilerin, bazı şahsi eşyaları aileye teslim ettiği ve bu çalışmanın bir polis kamerası tarafından kayda alındığı öğrenildi. Ayrıca, görüntü almak isteyen basın mensuplarıyla GP üyeleri arasında tartışma yaşandı. Partililer, gazetecilerin görüntü almasına tepki gösterdi.
Öte yandan Kemal ve Hakan Uzan'ın Yeniköy, Yavuz Uzan'ın da Kuruçeşme'deki yalısına gelen Mali Şube Müdürlüğü ekiplerinin bazı belgeler ve CD'lerle çelik bir kasaya el koydukları belirtildi. Geçtiğimiz gün aynı işlemi yapmak üzere villaya gelen güvenlik kuvvetlerine mukavemette bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan ve Cem Uzan'ın güvenlik görevlileri olduklarını belirten 1'i kadın 14 kişinin de bugün serbest bırakıldığı öğrenildi.
RAMAZAN ALMAÇAYIR - İSTANBUL (İHA)
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2004 Pazartesi 18:03:00
Güncelleme :16 Şubat 2004 Pazartesi 19:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?