19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Cem Uzan'ın villasından 3 kamyon dolusu evrak çıkarıldı

Uzan Grubu'na ait 219 şirkete Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulmasının ardından, Medya Grup Konukevi olarak gösterilen ve Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan'ın ailesiyle birlikte yaşadığı Beykoz'daki villasında yapılan aramalarda, bodrum katta toprağa gömülü olarak bulunan evraklar ve VCD'ler 3 kamyonla İkitelli'deki Telsim binasına götürüldü.
Beykoz Adliyesi'nden alınan arama emri ile Mali Şube ekipleri ve TMSF görevlilerinin Cem Uzan'ın oturduğu Çubuklu Sazak Sitesi'ndeki villada yaptıkları aramada, bodrum katta toprağa gömülü ve kamufle edilmiş olduğu belirtilen çok sayıda evrak ve VCD bulunmuştu. İçeriden 3 kamyon dolusu koli çıkarıldığı öğrenilirken, kolilerin içinde ne olduğu konusunda bir açıklama yapılmadı. Kamyonların arkasından çok sayıda otomobil ve 1 minibüsün çıktığı görülürken, minibüste bulunanların basın mensuplarının görüntü almaması için yüzlerini kapamaları dikkat çekti.
Villadan kamyonlara mal yükleyen görevlilerden biri, basın mensuplarının, içerde ne taşıdıklarını sormaları üzerine, "İçerden kamyonlara koli taşıdık. Bu koliler kapalıydı. İçlerinde ne olduğunu görmedik" dedi.
Öte yandan aramalar sırasında villaya gelen Genç Parti Başkan Yardımcısı Ufuk İlkiz, villadaki aramaların, Cem Uzan'ı yıpratmak için yapıldığını iddia ederek, "Başkanımızın üzerine gelindiği için siyasi çalışmalarımıza ara vermek zorunda kaldık" şeklinde konuştu.
Villanın daha önce şirket için kiralandığını öne süren İlkiz, Cem Uzan'ın yurt dışından döndükten sonra kiracı olarak burada kaldığını iddia etti.
Gazetecilerin, "Villada 5 milyon Telsim hattının olduğu ve maliyetlerinin 250 trilyon olduğuna yönelik iddialar var. Ne diyeceksiniz " şeklindeki soruları üzerine İlkiz, "Villada mahzen olduğu söyleniyor. Yok böyle bir şey. Bunlar yıpratmak için yapılıyor. Burada 2 havuz var. Bunlardan 1'i içerde 1'i dışarıda. Bunların depo için kullanıldığı yalandır. Siyasi çalışmalarımızı bir süre askıya almak zorunda kaldık. Çünkü başkanımızın çok üstüne geliyorlar. Belediye Başkan adaylarımızı bile açıklayamadık. Bunları yakında açıklayacağız" şeklinde yanıt verdi.
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2004 Perşembe 20:07:13
Güncelleme :20 Şubat 2004 Cuma 00:49:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?