18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Cemaat 6 aydır camiye gitmiyor

Ankara’da bir garip ‘imam’ tartışması...

Kalecik ilçesinin 15 haneli Keklicek köyündeki bir camide imamlık yapan Mehmet Zeki Bayram, evini terk eden eşiyle tekrar barışmak için bir televizyon programına katılınca, cemaatle arası açıldı.

İmamın televizyona çıkıp eşinden özür dilemesi üzerine köy cemaati imama tavır aldı. Cemaat 6 aydır farklı köylerdeki camilere gitmeye başladı. Bununla da yetinmeyen cemaat, teravih namazlarının başlayacağı ramazan ayına kadar imamın görevden alınması için ilçe müftülüğüne başvuru yaptı.

‘Hocayla herkesin arası bozuk’

Köy Muhtarı Ahmet Keklicek, Bayram’ın cemaatle olan ilişkilerinin düzgün olmadığını savunarak, “Herkesin arası bozuk hocayla. Köy halkı olarak hocanın değişmesini istiyoruz. Bu sorunun ramazana kadar çözülmesi lazım” dedi. Kalecik Müftüsü Vacip Devrez de Bayram hakkında soruşturma başlattıklarını söyledi.

Milliyet’e konuşan Bayram ise, “Köyden gitmek istiyorum. İnşallah müftülük çabuk karar verir” dedi.

...
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2013 Cumartesi 17:21:54
Güncelleme :29 Haziran 2013 Cumartesi 17:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YAŞAR İNAN IP: 78.187.32.xxx Tarih : 29.06.2013 20:43:03

    bir  cemaat  düşünün  ki  içinde  namaz  kıldıracak  adam  yok. kiralık  imam  buldu lar  diyelim  namaz  kıldırmayı  öğrenen  yok. namaz kıldıramam  diyen  birisine    zaten  namaz  yok.  kıldırmaktan  şüphesi  olanın    kıldığı  namaz  da  şüpheye  düşer.  40  yıldır  bu  memlekette   din  hürriyeti  var   namaz  kıldıracak   cemaat  yoksa     bu yeni  dinin  adı  islam  da  olsa   hristiyanlıktan  farkı  nerede