21
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

Cemaatin tepkisini çekti

Kayseri’nin Talas İlçesi’deki Harman Camii’nin kapısında yer alan “Kişiye hanımını neden dövdüğü sorulmaz” yazısı tepki çekti.

Vatandaşlar, 'Bu erkek şiddetini arttırır' diye şikayetçi oldu. İlçe Müftüsü, Turgut Erhan “Kadına karşı şiddeti önlemek için yoğun çaba sarf ederken, böyle bir yazıyla karşılaşmak çok üzücü” dedi.

Habertürk Gazetesi'nden Tülay Şubatlı'nın haberine göre, Talas İlçesi’ndeki Harman Camii’nin girişine konan elektronik tabelada akan “Kişiye hanımını neden dövdüğü sorulmaz” sözü tepkiyle karşılandı.

Hadis olduğu iddia edilmesine karşın, uzmanların uydurma olabileceğini belirttiği sözün cami avlusunda sunulmasını vatandaşlar, “Bu erkek şiddetini artırır” diye yorumladı. Talas Müftüsü Turgut Erhan da erkek şiddetini meşrulaştıran sözün cami tabelasında yayınlanmasına tepki gösterdi.

YAZI KALKACAK

Müftü Erhan, “Camide yayınlanan o yazıları cami cemaatinden birinin aracılığıyla dışarıdan bir şirket takmış. Takarken de İl Müftülüğü ile ortaklaşa yapıyoruz demiş. Oysa İl Müftülüğü’nün konuyla ilgisi yok” dedi.

Talas’ta kadına karşı şiddetin önlenmesi için kurulan komisyona başkanlık da yapan Erhan, “Böyle bir yazının kullanılması beni çok üzdü. Tabela kalacak, ancak yazının kaldırılması talimatını verdim” diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2012 Cuma 13:58:54
Güncelleme :14 Eylül 2012 Cuma 14:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.241.12.xxx Tarih : 15.09.2012 12:58:12

 ya eski devirleri tarihciler araştırsın bir erkek kadını döverde döverek öldürürde çok eski değil dedelerimiz anlatıyor benim hanımın   dedesinin babası,büyük nenenin  kapıyı geç açması üzerine  karısının iki  kolunuda  kesmiş hem hanımın   dedesi emzikteymiş o zaman kadını bir kübün içine koymuşlar iğleşene kadar  kadın yaşamış belkide çocuğu için emzirmiş çocuğunu adamda hapis falan yatmamış osmanlı döneminde tabi bu hadise niğdede olmuş anadolunun göbeğinde   kimse kadına yapılanı suç saymamış zaten sayılmıyordu da bazıları o günlere gıptayla bakıyor o günleri istiyor arzuluyor hatta caminin kapısına bu arzularını allahın emri gibi yazmaya bile cürret ediyorlar ama kimse bize bunları din diye yutturamaz insanın aklına yatmayan hiç bir düşünce din diye dayatılamaz zaten allah allah ise her şeyi yaratan ise böyle adice şeyleri kullarına tavsiye etmez allah adına konuşanların maskaralıklarından başka bir şey değil bunlar bizden utanmıyorsanız inandığınız allahtan utanın utanmıyorsanız inanmıyorsunuz demektir evet en büyük allahsız  o yazıyı oraya asanlardır