19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Cep telefonuyla seçim propogandası yasaklandı!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 28 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin yasakları belirledi. Buna göre, Genç Parti’nin 3 Kasım seçimlerinde yaygın olarak kullandığı cep telefonu mesajları ile propaganda yapmak yasaklandı. YSK bugünkü toplantısında seçim yasaklarını görüştü. Toplantıda alınan kararlara göre, mabetlerde, kamu binalarında seçim çalışması yapılamayacak.

Partilerin ve adayların kendilerini tanıtıcı nitelikte broşür ve el ilanları dışında herhangi bir hediye ve eşantiyon dağıtılamayacak. El ilanı dağıtacak kişiler devlet memuru ve çocuk yaşta olamayacak. Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer basılı malzemeler üzerinde, Türk Bayrağı veya dini ibareler bulundurulamayacak, Türkçe’den başka dil ve yazı kullanılmayacak. Bankalar Kanunu’na tabi teşekküller, siyasi bir partinin lehinde veya aleyhinde yayın yapamayacak. Cep telefonları ile belli bir merkezden yönlendirilmek suretiyle seçim propagandası yapılamayacak. Yapıldığı takdirde ilgili imtiyaz şirketleri sorumlu olacak.

Ayrıca, Başbakan ve bakanlarla, milletvekilleri, yurt içinde yapacakları seçim propagandası ile ilgili gezileri makam otomobilleri ve resmi hizmete tahsis edilen vasıtalarla yapamayacak. Başbakan, bakanlar, milletvekilleri ve adayların seçim propagandası ile ilgili olarak yapacakları gezilere hiçbir memur katılamayacak.

ANKARA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2004 Cumartesi 00:00:03
Güncelleme :3 Ocak 2004 Cumartesi 19:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?