19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Cerrah'ın ataması için ne dedi?

Aksu, Cerrah'ın atamasını değerlendirdi

Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın Osmaniye'ye vali olarak atanmasınının "Ne sürgün ne de Tenzil-i rütbe" olduğunu belirterek, "Yüce bir makam arkadaşımız hak ettiği yere gelmiştir aslında terfidir" diye yorumladı.

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından düzenlenen gecede konuşan Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Celalettin Cerrah'ın vali olarak atanmasıyla ilgili olarak, " Ne sürgün ne tenzil-i rütbe aslında terfidir, Valilik çok önemli bir mevki ve makam. Valiler bulundukları yerlerde devleti ve hükümeti temsil ederler temsil makamıdır. Yurt içinde bir valiler devleti temsil eder araçlarına Türk bayrağı asarlar, yurt dışında da büyükelçilerimiz devleti temsil eder" diye konuştu.

Atamanın sürgün olarak yorumlanmasının doğru olmadığını belirten Abdülkadir Aksu, "Yüce bir makam katiyen o şekilde anlaşılması yanlış" şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı olduğu dönemde kendisine bağlı olarak çalışan Celalettin Cerrah'ı başarılı olduğunu savunan Aksu, "Ben başarılar diliyorum layık bir arkadaşımız her şeye layık bir arkadaşımız çalışkan, beraber çalıştık değerli bir arkadaşımız. Hak ettiği yere gelmiştir" dedi.






 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 11:40:09
Güncelleme :14 Haziran 2009 Pazar 11:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?