17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Çete aracısı AKP’li vekil mi?

Uğur Dündar’ın Arena Programı’na konuşan işadamı Adnan Güner, AKP İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali’nin, çeteden yargılananlar için araya girdiğini iddia etti. Güner, ‘Teklifi reddettim. Ertesi gün evim kurşunlandı’ dedi.

UĞUR Dündar dün gece yayınlanan Arena Programı’nda şok iddialarla izleyicilerin karşısına geldi. Programda 7 yıl önce Beylikdüzü’nde villalar inşa etmek için belediyeye başvuran işadamı Adnan Güner’in başına gelenlere yer verildi. Arena’ya konuşan Güner, AKP İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali’nin rüşvet isteyen ve çıkar amaçlı suç örgütü suçlamasıyla yargılanan kişilerin kurtulması için, kendisine baskı yaptığını öne sürdü. Milletvekilinin, ifadesini değiştirmesini istediğini açıklayan Güner, bu teklifi reddettiğini ve bir gün sonra evinin kurşunlandığını iddia etti.

İşadamı Adnan Güner, 1997 yılında Beylikdüzü’nde villalar inşa etmek için belediyeye başvurdu. Belediye başkanından gerekli izni alan Güner, İmar Müdürü’nün rüşvet talebiyle karşılaştığını ve bugünün parasıyla 1 milyon dolar rüşvet verdiğini anlattı. 2 yıl sonra da bu kez belediye başkanının rüşvet olarak 288 mark değerinde Mercedes marka otomobil istediğini belirten Adnan Güner, bunun üzerine savcıya başvurduğunu, ancak savcının ‘Git anlaş’ dediğini öne sürdü. Çaresiz başkana otomobil aldığını bildiren işadamı, jandarma tarafından belgelenen ve savcılığa intikal eden bu iddialarından evinin kurşunlanması üzerine vazgeçmek zorunda kaldığını söyledi. Bir gün AKP İstanbul Milletvekili olan Göksal Küçükali tarafından çağrıldığını ve şikayetinden vazgeçmesi için baskı gördüğünü belirtti. Teklifi reddedince de evinin kurşunlandığını anlattı. Adnan Güner, itiraflarının karşılığında kağıt üzerinde gizli tanık olarak koruma altına alındığını ama gerçekte hiçbir şekilde korunmadığını ve ‘deşifre’ olmaması gerekirken, deşifre edilerek sanıkların boy hedefi haline getirildiğini kaydetti.

AKP Milletvekili Göksal Küçükali ise Adnan Güner’i tanımadığını, olaylarla ilgili iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Erdoğan: Gereği yapılsın

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Özelikle Irak tezkeresi ile ilgili olarak AKP’de muhalefetin başını çeken ve kendisine zaman zaman sert eleştiriler yönelten Küçükali ile ilgili iddiaları üzerine, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’a ‘Uğur Dündar’la temasa geçin. Elindeki belge ve CD’leri isteyin ve gereğini yapın’ talimatını verdi.

HÜRRİYET - KENTHABER
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 10:42:47
Güncelleme :23 Kasım 2004 Salı 10:52:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?