18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Çete 'tufa'ya geldi!

Adana'da telefonla şifreli haberleşen ve çocukları uyuşturucuya alıştırıp kendilerine bağımlı hale getirerek zorla hırsızlık yaptıran 25 kişilik çete, düzenlenen "Tufa" adlı operasyonla çökertildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği dedektifleri, işyerlerinde ve evlerde kasa hırsızlıklarının faillerini yakalamak için harekete geçti.

Yapılan çalışmalar sonucunda hırsızlık olaylarını Hayrullah Y. ve Abdullah A. liderliğindeki çetenin gerçekleştirdiği tespit etti. Teknik takibe alına zanlıların kendi aralarında telefonda, "Bugün askıya mı, tufaya mı gideceğiz?" şeklinde şifreli konuştukları tespit edildi. 'Askı'nın evlerden tırmanarak hırsızlık, 'tufa'nın  ise işyerinden hırsızlık olduğu belirlendi. 6 ay süren çalışmanın ardından "Tufa" adı verilen operasyon için düğmeye basıldı.

Dağlıoğlu, Gülbahçesi ve Barbaros mahallelerinde 25 adrese şafak vakti baskın düzenlendi. Gözaltına alınan 25 kişinin evlerinde yapılan aramalarda, 18 bilgisayar, 5 kol saati, 32 cep telefonu, 5 motosiklet, çalıntı nüfus cüzdanları, LCD televizyon, dizüstü bilgisayar, 10 koyun, çalıntı kablolar ile uyarıcı haplar bulundu. 35 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları ortaya çıkan zanlıların  ifadelerinde, "Biz tufacıyız, askı bizim işimiz değil. İşyerlerinden daha çok mal çıkıyor. Kasa işi yapıyoruz" dedikleri öğrenildi.

Çetenin hırsızlık için özellikle "polise taş atan çocuklar yasasından" sonra çocukların ceza almaması nedeniyle çocukları kullandığı belirlendi. Çetenin hırsızlık yapmak istemeyen çocukları ise arkadaş ortamında eroine alıştırarak çeteye bağımlı hale getirip zorla hırsızlık yaptırdığı öğrenildi.

İfadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 25 zanlıdan 22'si tutuklandı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2012 Cumartesi 14:09:51
Güncelleme :21 Ocak 2012 Cumartesi 14:10:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?