22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Ceviz Kabuğu'nu susturdular!

Yalçın Küçük'ü konuk ettiği zaman Flaş TV'deki programı sabotaja uğrayan Hulki Cevizoğlu, cumartesi akşam işlediği 'Terör' konulu programı da ayni akıbete uğradı.

"Küresel Terör"ün tartışıldığı Ceviz Kabuğu Programı'nda Flaş TV'nin açıklayamadığı ve televizyondan kaynaklanmayan teknik bir yöntemle yayın sabote edilerek tarihinde ilk kez yarım kaldı Sorunu kaynağı meçhul!....

Usta gazeteci Hulki Cevizoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Emin Gürses,Yazar Nurullah Aydın'ın katıldığı Cevizkabuğu programı küresel terör tartışıldığı sırada yayın terörünün kurbanı oldu.Elektirik kesintilerinin ve karlanmanın ekran kirliliği yaratması,programın izlenmesini imkansız hale getirirken,sorunun Ankara'daki ana vericinin bilinmeyen bir nedenle yayına çıkamamasından kaynaklandığı belirtildi..

Aklına gelen başına geldi....

Doç.Dr.Emin Gürses'in çarpıcı açıklamalar yaptığı sırada ekranda karlanmalar meydana gelmeye başladı.Hulki Cevizoğlu'nun"Çok hızlı gidiyorsunuz bizim yayın kesilebilir"demesinin ardından yayın durduruldu.Ankara vericisiyle İstanbul arasında bağlantı sağlanamayınca önce kısa aralıklarla kesilen yayın daha sonra 22 dakika durdu.

Program akışı alt üst olan Ceviz Kabuğu'nun tarihinde ilk kez yarım kalması uluslararası terörün,ulusal yayınlara uygulanmaya başlaması olarak algılandı..

Uluslararası terör "ulusal yayınlara" da uygulanmaya başladı..

Usta Gazeteci Hulki Cevizoğlu''nun hazırlayıp sunduğu, Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Emin Gürses ve Stratejist-Yazar Nurullah Aydın''ın katıldığı Ceviz Kabuğu programında küresel terör tartışıldığı sırada program, yayın terörüne uğradı..

Elektrik kesintisinin yanı sıra, karlanmaların meydana geldiği programda, bu kesintinin programın yayınlandığı Flash TV''den kaynaklanmadığı, Ankara''daki ana vericinin bilinmeyen bir nedenle yayına çıkamadığı açıklandı..

3 kez kesilen Ceviz Kabuğu''nu arayan izleyicilerden bir kısmı, "Vericiler etrafında dolaşan bir arabadan sinyal gönderilerek böyle bir kesintiye neden olunabileceğini" ileri sürdüler..

Kritik açıklamalar yapıldığı sırada böyle bir durumun meydana gelmesi kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

Ceviz Kabuğu programını engellenmek için benzer durum daha önce de yaşanmış ama program sonuna kadar yayına devam edebilmişti..

Nitekim geçen haftalarda programa katılan ve iki müthiş buluş gerçekleştirdiklerini açıklayan Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Abdullah Çoban ve Fizik Mühendisi Şükran Can da "Ceviz Kabuğu''na çıkmayın kaç milyon dolar istiyorsanız verelim" diye bir teklifle karşılaştıklarını açıklamışlardı..

Yayın kesintisi yaşandığı sırada hem yurt içi hem de yurt dışından programı izleyenlerden "yayınınızı izlemiyoruz" diye telefon ve e-posta ile birçok tepki geldi..

Yayın Terörü Nasıl Başladı?.

Doç.Dr.Emin Gürses çarpıcı ve şaşırtıcı açıklamalar yapmaya başladığı sırada Ceviz Kabuğu programının sunucusu Hulki Cevizoğlu, içine doğmuş gibi "Çok hızlı başladınız bizim yayın kesilebilir aniden" dedi ve Aydın konuşmaya başladığında ise, yayında karlanmalar meydana geldi.

Bu Karlanmalar üzerine Aydın, "Gerçekleri konuşan aydınlara bir kısım medyada sansür uygulanıyor; Ceviz Kabuğu''nda da böyle bir durum olması normal" dedi.

Saatler 00.04''ü gösterdiği sırada yayında karlanmalar meydana gelmeye başladı.

Bunun üzerine Ankara çıkışlı yayın durduruldu ve İstanbul ana kumanda devreye girdi.

Yaklaşık 4 dakika sonra tekrar yayına girildi..

Karlanmaların düzelmemesi üzerine yayına 00.15''te tekrar ara verildi.

00.29''da başlayan yayında görüntüler iyice kaybolmaya başlayınca Ceviz Kabuğu programı tekrar kesildi..

Bu kez 9 dakika sonra yeniden Ceviz Kabuğu yayına girebildi.

Ancak, bu da birkaç dakika sürdü.

Bunun üzerine Ceviz Kabuğu Ankara''dan yayın yapamadı.

İstanbul merkez teknik olarak tedbir almaya çalışırken, aynı tanıtımlar defalarca döndürüldü.

22 dakika boyunca Ankara vericilerinden İstanbul''a yayın çıkışı sağlanamayınca, Ceviz Kabuğu tarihinde ilk kez yarım kaldı ve 22 dakika sonrasında programın kapanış jeneriği yayınlanarak, Flash Tv müzik yayınına başladı..

Yayın Terörü Yaşanmadan Önce Neler Konuşuldu? Önce Ankara''da Adalet Bakanlığı önünde canlı bomba olayı, sonra da İngiltere''nin başkenti Londra''da 6 metro istasyonu ve belediye otobüslerine düzenlenen saldırıların tartışıldığı Ceviz Kabuğu programında konuşan Doç.Gürses, "İngiltere''de öyle gruplar var k,i İngiltere''yi yıkmak için her şeyi yaparlar.

İngilizler''in içinde öyle gruplar var ki bunların eline patlayıcı ver, gider koyar" dedi..

Doç.Gürses, dikkat çeken 3 patlama olduğuna değinerek şu açıklamaları yaptı: "Bir İstanbul, bir Madrid bir de Londra patlaması var.

Sıradan insanlara karşı saldırı.

İstanbul''da Ramazan''da Müslümanları öldürüyorlar.

Kim öldürüyor? El Kaide! Olur mu? Gittik sorduk El Kaide''ye, ''Böyle bir şey yaparak acaba Müslümanlığı yok etmeye mi çalışıyorsunuz?'' diye.

Bu açıklamalar üzerine, Cevizoğlu, Gürses''e, "El Kaide''yle bağlantınız mı var?" diye sordu.

"Gürses, El Kaide ile Amerikalılar görüşüyor biz görüşsek ne olacak?" diye yanıt verdi.

Doç.Gürses, sözlerine şu şekilde devam etti: "Londra''da Edinburg''ta toplantı oluyor.

Binlerce polisi Londra''dan Edinburg''a taşıyorlar.

Öğrendiğimize göre bin 500 istihbaratçıyı Edinburg''a götürüyorlar.

Londra''da bir güvenlik zafiyeti doğuyor.

İngiltere''de bomba yapacak grup, IRA üyeleri.

Etnik terör ile ilgili kitap yazarken, PKK''yla bağlantı kuran IRA üyeleriyle görüştüm" demesi üzerine, Cevizoğlu, "Çok hızlı başladınız bizim yayın kesilebilir aniden" dedi..

Doç.Gürses, Londra''ya bomba sokmanın mümkün olmadığını, İngiltere''de bomba koyanlardan birinin bulunduğunu, ama bağlantılarının ortaya çıkarılmasına çalışıldığını açıklayarak, İngiltere''nin her yerinde kameralar olduğunu, İngiltere''de çalıştığı dönemde gözlemlediği kadarıyla, sadece kadınların tuvaletinde kamera olmadığını onun dışında her yerde kamera olduğunu belirtti..

Yeni Gladyo mu (Dünya Derin Devleti) Örgütleniyor? İngiliz polisinin güvenliği yukarıya kaydırmasının bir terör örgütü için uygun ortam olduğuna dikkat çeken Doç.Gürses, bombalama olayıyla iki mesaj verildiğini belirtti: "Birincisi İngilizlerin içinde biri İngilizlerin politikasından rahatsızdır, bunun için yapıyordur.

İkincisi Irak politikası nedeniyle büyük baskı vardır, bunun için adam bulmak kolaydır.

Yani İstanbul''da Sultanahmet Camisine bomba atacak çok dinci bulabilirsiniz." Doç.

Gürses, sözlerine şu soruları sorarak, devam etti: "İngiltere istihbaratlarında şu anda dünyada acaba yeni bir gladyo mu örgütleniyor sorusu var kafalarda.

Şimdi gladyonun ötesinde devlet yöneticilerinin de bilgisi dışında bir dünyayı kontrol edelim diye düşünen birileri mi var? Acaba dünyada böyle yeni bir derin devlet mi çıkıyor? CIA derin devletin gladyatörü.

Başkanlar bile böyle bir güç var mı diye korkuyor.

Devletin içinde devletin yöneticilerinden habersiz bombalama eylemine girecekler.".

1962 yılıyla ilgili bir örnek veren Doç.Gürses, "Küba''da CIA içinde bir çalışma yapılıyor.

Küba''ya müdahale için nasıl bir ortam yaratabiliriz? CIA''nın içinden bir grup çıkıyor diyor ki, ''Biz Miami''de bir gece kulübüne bomba atarsak, burada 50-60 kişi ölürse, bunu biz Kübalı istihbaratçılara yükleriz Küba''ya müdahale için bahane yaratırız.'' CIA içindeki bu bilgiyi FBI''ye ve Ulusal Güvenlik Kurumu''na ulaştırıyorlar ve bunu engelliyorlar.

Devletin içinde devletin yönetiminden habersiz bombalama eylemine girecekler.".

Londra''da İki Mesaj Var.

Cevizoğlu, programa katılan "Küresel Terör ve Terörizm" kitabının yazarı,Gazi Üniversitesi öğretim görevlilerinden Stratejist-Yazar Nurullah Aydın''a dönerek, terörün tanımını sordu.

Aydın, terör kelimesinin Latince terere (korkutmak) fiilinden geldiğini, 1927 yılından başlayarak uluslararası alanda terör kavramı konusunda ortak bir kanaate varılamadığını belirterek, "Terör kavramı sizin bakışınıza, ideolojik anlayışınıza, hukuksal görüşünüze ve siyasal eğiliminize göre anlam ifade eden bir kavram" diye ekledi.

Aydın, medyayı eleştirerek, "Sanki Türk medyası değil de İngiliz medyası gibi manşetler ve yorumlar yapıldığını ama İngiliz basınının Türkiye konusunda aynı davranışı göstermediğini" kaydetti..

Aydın, Londra''daki bombalama olayları ile ilgili olarak iki mesaj olabileceğini belirterek, İngiltere''nin AB genel başkanı olduğunu şimdilerde AB anayasasının ertelendiğini ve AB''nin çatırdamaya başladığını, böyle bir süreç içerisinde Tony Blair''in son seçimlerdeki güç kaybı da göz önüne alınınca, İngiltere''de kamuoyunda Irak politikası ile ilgili söylenen, Irak olayının haksız ve kirli bir savaş olduğu göz önüne alınca Londra''da bombaların patlaması için çok neden ortaya çıkıyor" dedi ve İkinci bir nedenin de Türkiye''nin arkasında bulunan AB üyeliği için Türkiye''ye destek veren İngiltere''nin yönetimine bir mesaj olabileceğini kaydetti.





Yeniçağ
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2005 Pazartesi 13:52:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakkı şanlı IP: 88.229.215.xxx Tarih : 16.10.2007 13:06:14

Sayın Emin hocama saygılar sunuyorum her zaman olduğu gibi tüm yorumları 4*4 lük. Ülke insanımızın aydınlatılmasına ve gerektiği gibi yönlendirilmesinde uyanık dimdik olmamız gerektiği duygusunu ve içimizdeki ve dışımızdaki hainlere karşı tek vücut olmak zamanının çoktan geldiğini ve en yakınımızdaki insanları bile çok iyi tanımamız gerektiği hususunu ve hissini bize aşıladığı için şükranlarımı sunuyorum