20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Çevre Bakanı Kyoto'ya karşı!

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, Kyoto Protokolü'nün imzalanmasının ekonomik büyümeyi sekteye uğratacağı endişesi taşıdığını ifade etti.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış'ın Kyoto Protokolü'nün neden imzalanmadığına ilişkin soru önergesine yanıt verdi. anayileşmekte olan ülkelerin, artan sera gazı emisyonları ile ilgili alacakları önlemlerin ekonomik büyümelerini sekteye uğratacağı endişe taşıdığını ifade eden Eroğlu, "bu durum sanayileşmekte olan ülkemiz için de geçerlidir" dedi. Türkiye'nin 24 Mayıs 2004'te Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'ne taraf olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, "Kyoto Protokolü'nün hedefi, İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin listesindeki ülkelerin sera gazı emisyonlarını 2012'ye kadar 1990 seviyesinin en az yüzde 5 altına düşürmektir" dedi. 

BİZİM DURUMUMUZ FARKLI

Türkiye'nin Kyoto Protokolü'ne taraf olmadığını belirten Eroğlu, Erdoğan'ın 24 Eylül 2007'de BM tarafından New York'ta düzenlenen İklim Zirvesi'ndeki konuşmasında "Türkiye'nin İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin listesinde yer alan ülkelerden farklı kılan özel şartları çerçevesinde Protokole taraf olma konusunu olumlu karşılayacağını" söylediğini belirtt, Türkiye'nin Kyoto'nun temel prensiplerine karşı olmadığını ancak taraf olma konusunun çok yönlü değerlendirilmesi gerektiğin söyleyen Eroğlu, "İlgili kuruluşların, üniversitelerimizin ve STK'ların yoto Protokolü konusunda yapacağı çalışmalar önemli" dedi.

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 05:21:44
Güncelleme :18 Şubat 2008 Pazartesi 14:17:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gökhan IP: 85.103.160.xxx Tarih : 18.02.2008 12:21:46

İlginç bir durum.Demek birkaç ihale ve yeni fabrikalar geleceğimizden daha önemli.Para her zaman bulunur ama çevre kirliliğinden etkilenencanlar yok olan türler geri gelmez.Bu zihniyet benden sonrası tufan zihniyetidir.Temiz enerji seçeneğimiz mevcut ama kullanılmamakta direniliyor.Yüksek riskler taşıyan enerji üretme yolları tercih ediliyor.Nükleer ve termik santral gibi.Nedeni de bunların ihalesinin getirdiği ranttır kanımca.