18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Cezada ’lezbiyen’ indirimi

Fatih’te, eşiyle ilişkisi olduğu öne sürülen Yelda Yıldırım’ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Yaşar Hüseyin Yardımcı, 24 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı ancak "lezbiyen cinayeti" gerekçesiyle indirimden yararlanıp 6 yıl 8 ay ağır hapis cezası aldı.
İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Yaşar Hüseyin Yardımcı katıldı.
Duruşmada ’’son sözü’’ sorulan Yardımcı, ’’Olayın bu aşamaya gelmesini istemezdim. Pişmanım’’ dedi.
Yardımcı’yı ’’kasten adam öldürmek’’ suçundan önce 24 yıl ağır hapis cezasına çarptıran Mahkeme Heyeti, bu cezayı, sanığın eylemi lezbiyen cinayeti olduğu için ağır tahrik altında gerçekleştirdiğini ve duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak 6 yıl 8 ay ağır hapis cezasına indirdi.
Mahkeme Heyeti Başkanı Ahmet Ulucak ise ’’Sanığın eylemi meşru müdafaa sınırını aşarak gerçekleştirdiği düşüncesinde olduğunu, hükmün de buna göre kurulması gerektiğini’’ belirterek, karara muhalif kaldı.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Hülya Yardımcı’nın, ’’hırsızlık’’ suçundan girdiği cezaevinde tanıştığı bir arkadaşı vasıtasıyla Yelda Yıldırım’la görüşmeye başladığı kaydediliyordu.
Eşi Yaşar Hüseyin Yardımcı ile geçimsizliği olan Hülya Yardımcı’nın bir süre Yelda Yıldırım’ın yanında kaldığı, daha sonra eşinin yanına döndüğü belirtilen iddianamede, bunun üzerine Yaşar Hüseyin Yardımcı’yı telefonla arayan Yelda Yıldırım’ın ’’Hülya Yardımcı’yı sevdiğini’’ söyleyip tehdit ettiği anlatılıyordu.
Yelda Yıldırım’ın daha sonra Yardımcı, çiftinin kaldığı apartmana gittiği, Yaşar Hüseyin Yardımcı ile tartıştıkları, Yardımcı’ya tokat attığı ve elindeki bıçakla yaraladığı kaydedilen iddianamede, bunun üzerine vitrinin üzerine duran bıçağı alan Yaşar Hüseyin Yardımcı’nın da Yıldırım’ı 11 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü bildiriliyordu.
AA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2005 Salı 16:41:55
Güncelleme :4 Ocak 2005 Salı 16:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?