19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Chirac'tan referandum önerisi

Jacques Chirac, Almanya Başbakanı Gerhard Schröeder ile Strasbourg’daki görüşmesinin ardından yaptığı basın toplantısında Türkiye’nin AB üyeliği ile ilgili Fransa’da referandum yapılması gerektiğini söyledi.

Chirac ile Schröder, Avrupa Birliği Komisyonu’nun 6 ekimde Türkiye ile ilgili ilerleme raporunu açıklamasından önce, bu konuda görüş alışverişinde bulunmak üzere biraraya gelmişlerdi.

Chirac yaptığı açıklamada, "Fransız halkı bu konuda ne düşündüklerini söyleyecek" dedi.

Toplantı öncesinde referandum için ’15 yıl sonra’ demişti

Chirac, toplantı öncesinde Fransız gazetesi Le Figaro’ya yaptığı açıklamada, Türkiye’nin üyeliği konusunda bir referandum yapılmasına karşı olmadığını, ancak bunun bugün değil 15 yıl sonra yapılacağını belirtti.

Türkiye’nin AB üyeliğini tüm yönleriyle araştırmak üzere, bir grup Avrupalı politikacı tarafından kurulan Bağımsız Türkiye Komisyonu üyeleri ise, Türkiye’nin üyeliği konusunda hazırladıkları raporu, cuma günü Paris’te Fransız kamuoyuna tanıtacak.

Erdoğan: "Hayırlı olsun"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın, Türkiye’in AB üyeliği için Fransa’da referandum yapılması önerisini ’’hayırlısı olsun’’ sözleriyle değerlendirdi.

Erdoğan, TBMM Camii’nde kıldığı Cuma namazının ardından gazetecilerin memur maaşlarıyla ilgili sorusu üzerine, bu konuyla şimdilik Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in ilgilendiğini söyledi.
bbc
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2004 Cuma 13:54:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?