20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

CHP, adaylarını açıklamak için AK Parti'yi bekliyor

CHP, belediye başkan adaylarını belirlemek için AK Parti’nin adaylarını açıklamasını bekliyor.  Birçok partide belediye başkan adaylığı için başvurular başlarken hatta bazı partiler adaylarını açıklarken, CHP’de başvuru tarihleri bile belli değil. CHP, 28 Mart 2004’te yapılacak yerel seçimlerde AK Parti karşısında yenilgiye uğramamak için farklı bir yöntem deniyor.

Bu seçimin kendi yönetimi için sınav niteliğinde olduğunu bilen Genel Başkan Deniz Baykal, işi aceleye getirmek istemiyor. SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın ’solda ittifak’ teklifini reddeden Baykal, DSP’li ve YTP’li belediye başkanlarına ’CHP’den aday olun’ teklifi götürmüştü. Onlardan gelecek cevaplar ve AK Parti’nin adaylarının açıklanmasının ardından nihai kararını verecek olan Baykal, adayları bizzat kendisi belirleyecek.

Öte yandan, İzmir’de eski DSP’li Ahmet Piriştina’nın adaylığı kesinleşirken, Ankara’da ise CHP için Karayalçın ile Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan’ın ismi geçiyor. Doğan ile pazarlık yapan CHP, Karayalçın’ın adaylığına ise kendi çatısı altında olması şartıyla ’Evet’ diyor. İstanbul adayı konusunda belirsizlik sürerken CHP, DSİ eski Genel Müdürü Veysel Eroğlu’nun AK Parti’den aday adayı olduğunu açıklamasının ardından Ali Müfit Gürtüna ile daha yakından ilgilenmeye başladı. Solda ittifakçılar Ankara’da Karayalçın’ın desteklenmesi halinde İstanbul ve İzmir’de de CHP’yi destekleyeceklerini belirtiyorlar. Ancak CHP’nin bu teklife sıcak bakmadığı biliniyor. Bu konu ayrıca yarın toplanacak Parti Meclisi’nde (PM) de gündeme getirilecek.

ANKARA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2004 Salı 14:57:28
Güncelleme :6 Ocak 2004 Salı 17:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?