18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

CHP: Anketler Abartılı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, üç büyük kentte yapılan anketin sonuçlarının "abartılı" olduğunu ifade ederek, "İktidar partisi bu ankete bakarak hesap yapıyorsa seçim akşamı üzülebilirler" dedi.

Öymen, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin bir araştırma şirketinin yaptığı seçim anketinin sonuçlarına ilişkin sorularını yanıtladı. Anket sonuçlarını "İktidar yanlılarının bile abartılı" bulduğunu bildiren Öymen, "Anadolu'da gözümüzle gördüğümüzle televizyonda gördüğümüz taban tabanı zıttır" dedi. Bu anketi yapan şirketin genel seçimlerden önce yaptığı anketlerin sonuçlarında birkaç hafta arayla çok büyük değişiklikler yaşandığını gördüklerine dikkati çeken Öymen, "Sonuç öngördükleri gibi çıkmazsa (O, zaten 6 Mart'ı yansıtıyordu) diyecekler" diye konuştu.

Anketlerin ülkenin gerçeğini yansıtmadığını savunan Öymen, şunları söyledi:

"Türkiye üç kent mi? Diğer kentler Türkiye değil mi, orada yaşayanlar insan değil mi? Onların niçin eğilimleri dikkate alınmaz? Niçin kamuoyunu belli bir şekilde yönlendirecek anketler yapılıyor? Bunlar bizi çok üzüyor. Halk, en azından bizim gördüğümüz yerlerde, iktidara tepki duyuyor ve bunu da ortaya koyuyor. Bunlara karşın anketin ortaya koyduğu tablo beni şaşırttı.

Benim izlenimim anketten çok farklı. Şayet iktidar partisi o ankete dayanarak hesap yapıyorsa seçim akşamı üzülebilirler. En azından abartılı olduğunu söyleyebilirim."
ANKARA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2004 Cuma 16:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?