24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

CHP: Dinçer görevinde kalacak mı?

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, intihal (aşırma) suçu kesinleşen Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer’in görevinde kalıp kalmayacağını merakla beklediklerini söyledi.

Koç, Başbakanlık ve bakanlıklarda 50’nin üzerinde üst düzey bürokratın vekaleten görev yaptığını belirterek, “Milletin tek başına iktidar yaptığı AKP ülkeyi vekaleten yönetiyor” dedi.

Koç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Başbakanlık, devlet bakanlıkları ve diğer bakanlıklarda 50’nin üzerinde üst düzey bürokratın vekaleten atandığını, aradan 2,5 yıl geçmesine karşın bu kadrolara asaletin atamaların hala gerçekleştirilemediğini söyledi.

“Niye vekaleten atanıyorlar, asaleten atamalarına ne engel oluyor?” diye soran Koç, bu görevlerdeki insanların büyük bölümünün geçmişleri ve yasal engelleri nedeniyle asaleten atanamadıklarını ileri sürdü. Koç, şunları söyledi:

“Milletin tek başına iktidar görevi verdiği AKP ülkeyi vekaleten yönetiyor. Siz bakmayın Başbakanın öyle esip gürlemesine ve garipleri azarlamasına. Bakın biz 2 yıldır Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer ile ilgili çok net ifadelerde bulunduk. Bu kişinin Cumhuriyete yönelik değerlendirmelerinin o görevde bulunmasına engel olduğunu açıkladık. Bu kişi şimdi de karşımıza intihal suçu kesinleşmiş biri olarak çıkıyor. Yani devlet bürokrasisinin en üst düzeyinde görev yapan kişi intihal suçlusu. Bu kişinin görevinde kalıp kalmayacağını merakla bekliyoruz.”

“EDİRNE’YE KADAR ASLAN”

Hükümetin Edirne’ye kadar aslan, Edirne’den sonra ise kuzulaşan bir dış politika izlediğini öne süren Koç, 3 Ekim’e kadar Türkiye’den haksız olarak talep edilen birçok şeyin hükümet tarafından taksit taksit verileceğini ileri sürdü. AB ile ilgili bayram yapanların yaşanan sürecin sonunda kroke durumuna düşmüş boksöre benzediğini öne süren Haluk Koç, “Dayak yiyen boksörün adı bu iktidardır” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşmasını da eleştiren Koç, Başbakanın bu konuşmaları hangi şartlarda hazırladığını merak ettiğini söyledi. Türkiye’de yoksulluğun tarihe karıştığını ve ülkede artık açlık diye bir gerçeğin ortaya çıktığını ifade eden Koç, ”Bu ülkede sosyal barışın bozulmasından büyük endişe duyuyorum. Bunlar felaket tellallığı değil ülkenin gerçekleri, başbakan bunları görmeli” dedi.

2,5 yıllık iktidar döneminin ardından AKP’nin inişe geçtiğini ve siyasi tarihte bu kadar kısa sürede yaşanan başarısızlığının ender görüleceğini kaydeden Koç, “Bu sürede hiçbir siyasi oluşum bu kadar çabuk erimemiştir. Bunlar bizim düşüncelerimiz değil Anadolu’dan gelen seslerdir” diye konuştu.


AA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 20:15:05
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 20:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?