20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

CHP: YÖK tasarısı görüşmeleri ertelensin

Grup Başkanvekili Haluk Koç, Genel Başkan Deniz Baykal'ın YÖK Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sırasında konuşma yapabilmesi için, AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik'ten görüşmelerin ertelenmesini istedi.

Koç, bazı televizyon kanallarında YÖK Tasarısı'nın bugün Genel Kurul'a getirileceği yolunda yayınlar yapıldığını hatırlatarak, "Kesinleşen bir şey yok. Biz de haber bekliyoruz" dedi.

Haluk Koç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bugün İstanbul'da bir programı olduğunu ve bu nedenle Genel Kurul çalışmalarına katılamayacağını ifade ederek AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik'ten, tasarının bugün Genel Kurul'a getirilmemesini istedi. Koç, YÖK Tasarısı'nın Genel Kurul'daki görüşmeleri sırasında Baykal'ın konuşma yapma isteğini Faruk Çelik'e ilettiğini ve kendisinden yanıt beklediğini söyledi.

Haluk Koç, "Başbakan'ın dün 4 kez aldıtıldığını" söylediğini belirterek, "Başbakan 4 kez akıl baliğ mi oldu? Herkese esip gürleyen Başbakan, bu konuda kendisini açığa düşürecek bir tablo sergiledi ve akıl baliğ olduğunu söyleyerek siyasi literatüre girdi" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i, YÖK Tasarısı ile ilgili tartışmalarda "ağır ithamlarda bulunmakla" suçlayan Haluk Koç, yapılan suçlama ve tartışmalar sonucunda ortaya çıkan tablonun sınavların iptalini bile gündeme getirebileceğini söyledi.

Öğrencilerin katsayı ile ilgili dava açabileceklerini ifade eden Koç, "Bu diretme ve dayatma devam ederse gelecek öğretim yılında üniversitelerin hazırlık ve birinci sınıflarında dersler yapılamayabilir" dedi.
ANKARA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2004 Çarşamba 14:50:32
Güncelleme :12 Mayıs 2004 Çarşamba 14:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?