20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

CHP aday gösteriyor

ERGENEKON SANIKLARININ MİLLETVEKİLİ OLMASINA CHP'DEN YEŞİL IŞIK

Uğur Mumcu'nun bombalı saldırı sonucu öldürülüşünün 18. yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinlikleri için İzmir'e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, ergenekon sanıklarının milletvekili olmaları teklifini değerlendireceklerini belirtti.

Geçen günlerde Yalçın Küçük'ün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den randevu isteyecek ve kabul edilmesi halinde de cebindeki listeyi sunacağı ortaya atılmıştı. Küçük'ün listesinde Doğu Perinçek, Mehmet Haberal, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Atilla Uğur, Hasan Iğsız, Engin Alan ve Çetin Doğan'ın isimlerinin yer aldığı ileri sürüldü.

İddialara göre, Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Çetin Doğan CHP'den, Engin Alan, Mehmet Haberal, Atilla Uğur ve Hasan Iğsız da MHP'den aday gösterilecek, milletvekili olduklarında da dokunulmazlığa kavuşmaları ve tahliye olmaları sağlanacak.

Bu konu hakkında CHP'nin tutumunu açıklayan Süheyl Batum, şöyle konuştu: "Biz terör örgütü falan değiliz. Türkiye'de belli bir amaçla davaların siyasallaştırıldığına inanıyoruz. Biz, AKP hükümetinin bilerek ve isteyerek Atatürkçü aydınları içeri tıkmak suretiyle, Türkiye'de kendi iktidarını hiçbir engel olmadan kurmak istediğini düşünüyoruz. İddianamelerin bilinçli ve inanılmaz bir şekilde doldurularak bu güne getirildiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla, buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Buna izin vermemek her yöntemle olabilir. Amacımız şu, oradaki Atatürkçü aydınları partiye alarak veya başka bir yöntemle, iktidara baskı kurarak olabilir. Bunların hepsini uygulayacağız."

Galatasaray taraftarının başbakana yaptığı protestoyu örnek gösteren Batum, "CHP, 30 bin Galatasaray taraftarı kadar onurludur ve onlar kadar bu yöntemi biliyordur" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2011 Pazar 11:31:03
Güncelleme :23 Ocak 2011 Pazar 18:16:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?